KÖLN (AA) - Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Ceyhun Erciyes, "FETÖ tehdidine dair farkındalığın arttırılması amacıyla yoğun bilgilendirme çalışmaları yapılmakta. Dünya kamuoylarında FETÖ tehlikesine yönelik farkındalığın artmasıyla FETÖ’nün çevresindeki çember giderek daralıyor." dedi.

Erciyes, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümü vesilesiyle Köln kentinde düzenlenecek “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinliği öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada 15 Temmuz 2016'da Türk halkının canı pahasına demokrasiye sahip çıktığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla hain darbe girişimine karşı eşi görülmemiş bir mücadele başlatıldığını, halkın tanklara, uçaklara, silahlara karşı göğsünü siper ettiğini hatırlatan Erciyes, "Demokrasi inancının, Türk halkının kahramanlığının galip geldiği bu mücadelede maalesef 251 demokrasi şehidi verdik. Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz, gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz." dedi.

15 Temmuz'un FETÖ terör örgütünün işlediği en hain ve kanlı cürüm olmakla birlikte buz dağının sadece görünen yüzü olduğunu vurgulayan Erciyes, şunları kaydetti:

"Eli kanlı bu örgütün tüm bağlantılarının ortaya çıkarılması ve sorumluların yargı önünde hesap vermesi için mücadelemiz devam edecek. FETÖ’nün yabancı ülkelerdeki uzantılarıyla mücadelemizde de son iki yıl içinde önemli ilerlemeler kaydedildi. FETÖ tehdidine dair farkındalığın arttırılması amacıyla yoğun bilgilendirme çalışmaları yapılmakta. Dünya kamuoylarında FETÖ tehlikesine yönelik farkındalığın artmasıyla, FETÖ’nün çevresindeki çember giderek daralıyor. FETÖ’yle mücadelemiz önümüzdeki dönemde de yoğun bir şekilde devam edecektir."

Türkiye'nin Köln Başkonsolosluğu'nda 15 Temmuz Pazar günü yerel saatle 11.00-13.00'de Köln'deki Türk derneklerinin iş birliğiyle düzenlenecek etkinlik çerçevesinde ayrıca hain darbe girişimini anlatan "Anadolu Ajansı Fotoğraf Sergisi" açılacak.

Fotoğraf sergisi 20 Temmuz'a kadar gezilebilecek.