İSTANBUL (AA) - ABD'nin İran'a yaptırımlarını delmekle suçlanan ve New York'ta tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davada tanıklık yapan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) firari sanığı Hüseyin Korkmaz'ın ifadesinde, ''Belgeleri saklaması için anneme verdim.'' demesi üzerine eşi, ağabeyi ve 2 kız kardeşi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, 17-25 Aralık darbeye teşebbüs davalarının sanığı ve "Bylock" kullanıcısı olduğu belirlenen eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz'ın, ABD'deki Hakan Atilla davasında tanıklık yaparak verdiği ifadeler ve ülkeden kaçışına ilişkin soruşturma çerçevesinde, eşi, ağabeyi ve 2 kız kardeşi hakkında da gözaltı kararı verildi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, düzenlediği operasyonda, 4 kişi adreslerinde bulunamadı. Bunun üzerine savcılık, bu kişiler hakkında yakalama kararı çıkarılması için hakimliğe başvurdu. Nöbetçi hakimlik de Korkmaz'ın eşi, ağabeyi ve 2 kız kardeşi hakkında da yakalama emri çıkarılmasına hükmetti.

Atilla'nın yargılandığı davada tanıklık yapan Hüseyin Korkmaz'ın ifadesinde, "Belgeleri saklaması için anneme verdim." demesi üzerine, anne ve babası hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, adreslerinde bulunamamaları üzerine ise yakalama kararı verilmişti.

Ayrıca, Korkmaz'ın Türkiye'deki davalarda avukatlığını yapan ve "ByLock" kullanıcısı olduğu belirtilen Ertuğrul Gazi Alperen hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı.