ERZURUM (AA) - Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) sözde "hususi ortaokul mesulü" ve sözde "şehir dışı talebe mesulü" olarak görev yaptığı iddia edilen sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Abdulkadir Çiçek, Bingöl M Tipi Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Sanık Çiçek, savunmasında hakkında tanık olarak beyanda bulunan F.C'yi tanımadığını ve neden böyle bir şey yaptığını bilmediğini ileri sürdü.

Kod adı kullanmadığını iddia eden Çiçek, "Üniversitedeyken bir dönem bu yapının evlerinde kaldığımda dersleri kötü olan öğrencilere ders çalıştırmamı istediler. Ben de kabul ederek bir dönem çalıştırdım ancak bir süre sonra derslerim kötüleşince ders anlatmayı bıraktım. Daha sonra da bu yapıyla işim olmadı." şeklinde savunma yaptı.

Çiçek, örgütün mahrem yapısındaki kişilerle görüştüğüne yönelik suçlamalarla ilgili şunları söyledi:

"Üniversitedeki eğitimim zamanında bazı kişileri hatırladım. Bu kişilerle genellikle gündelik ilişkiler üzerine görüşmelerim oldu. Başka bir görüşmem olmadı. Bank Asya'yı çok eskiden beri gündelik işlerde kullanıp sadece para yatırdım. Kesinlikle destek amaçlı bir şey yapmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum."

Mahkeme heyeti, Çiçek'in tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tutuklu sanık Abdulkadir Çiçek'in, annesi adına kayıtlı hat ile FETÖ/PDY'nin mahrem yapılanmasında görevli kişilerle telefon üzerinden irtibata geçtiği ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı çok sayıda kişiyle irtibat kurduğu halde bu kişileri hatırlamadığı ve tanımadığı yönünde beyanlarda bulunduğu belirtilerek, sanığın bu savunmasına itibar edilmediği belirtiliyor.

Çiçek'in örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in talimatının ardından Bank Asya'da hesap açtırdığı ve örgütle bağlantılı dernekte kaydının olduğu kaydedilen iddianamede, sanığın "Salih" kod adı ile Erzurum'da örgütün sözde "hususi ortaokul mesulü" ve sözde "şehir dışı talebe mesulü" olarak görev yaptığı ve tanık F.C'nin teşhisi ile telefon irtibatlarına ilişkin analiz tutanaklarının birbiri ile uyumlu olduğu anlatılıyor.

İddianamede, Çiçek'in "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.