AMMAN (AA) - Ürdün Kralı 2. Abdullah, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı kabul etti.

Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Amman'daki El-Hüseyniye Sarayı'nda bir araya gelen Abbas ile 2. Abdullah, görüşmede, Filistin meselesi ve Kudüs'le ilgili gelişmelere ilişkin devam eden koordinasyon ve istişareleri ele aldı.

Kral Abdullah, ülkesinin Filistin meselesi ile Filistinli kardeşlerinin; başkenti Doğu Kudüs olan 1967 sınırlarına tabi bağımsız bir devletin kurulmasındaki meşru haklarını müdafaa etmek için uluslararası mahfillerde yürüttüğü çalışmalarına devam ettiğini vurgulayarak, bölgedeki barış ve istikrarın anahtarı Kudüs'teki Filistinli, Arap, Müslüman ve Hristiyanların haklarının korunması konusunda uluslararası topluma sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulundu.

Filistin ve Kudüs meselesine yönelik tehditlerle mücadele kapsamında uluslararası düzeyde gerçekleştirdiği görüşmelere ilişkin Ürdün Kralı'na bilgi veren Abbas ise Kudüs meselesi, Filistinli kardeşlerinin meşru haklarını elde etmesi, Kudüs'te Müslüman ve Hristiyanlara ait kutsal değerlerin korunması konusunda Ürdün'ün sergilediği tutumu takdir ettiğini kaydetti.

Görüşmede ayrıca bünyesinde yaklaşık 6 milyon Filistinli mültecinin kayıtlı olduğu Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun (UNRWA) bölgedeki rolünün önemine işaret edilerek, uluslararası toplumun UNRWA'ya destek olması gerektiği aktarıldı.

Ürdün'e dün akşam saatlerinde gelen Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın bugün ülkeden ayrılması bekleniyor.