KAHİRE (AA) - Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Fetih Hareketi Merkezi Komite Üyesi Azzam Ahmed ile Filistin uzlaşısını görüştü.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, ikili, Filistin'de son dönemde yaşananları ve uzlaşı dosyasına ilişkin gelişmeleri ele almak üzere başkent Kahire'de bir araya geldi.

Şükri'ye son gelişmeler ile Filistin uzlaşısının uygulanması konusundaki mevcut tutum hakkında bilgi veren Ahmed, uzlaşı önündeki engellerin kaldırılması için sarf edilen çabaları anlattı.

Bölünmüşlüğün bitirilmesi ve Hamas ile uzlaşının sağlanması için gayret gösterildiğini ve iletişim kurulduğunu aktaran Ahmed, Filistin uzlaşısı konusunda Mısır'ın harcadığı çabalardan övgüyle söz etti.

Uzlaşının, Filistin birliğinin sağlanması için önemli bir adım olduğunu ifade eden Şükri ise uzlaşı sürecinde ilerleme kaydedilmesi gerektiğini söyledi.

Ulusal Uzlaşı Hükümetinin, Gazze'yi yetkin bir şekilde yönetmesi gerektiğini de vurgulayan Şükri, Mısır'ın, Gazze halkının yaşadığı insani krizin hafifletilmesi konusuna önem verdiğini dile getirdi.

Mevcut tehditler gölgesinde Filistin meselesi için adil ve kapsamlı bir çözümün geleceğinin konuşulduğu görüşmede, müzakerelerin yeniden başlaması ve iki devletli çözüm yönünde rotayı yeniden düzeltmek için çaba sarf etme vizyonunda mutabık kalındı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, beraberindeki heyetle Filistin uzlaşısına dair konuları görüşmek üzere önceki gün Refah Sınır Kapısı'ndan geçerek Mısır'a gelmişti.

Hamas ve Fetih heyetleri, Mısır'ın başkenti Kahire'deki müzakereler kapsamında geçen yıl 12 Ekim'de, Filistin'deki bölünmüşlüğü bitirmek için "uzlaşı anlaşması" imzalamıştı.