KUDÜS (AA) - İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilere müdahalesinde 8 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Batı Şeria'daki Filistinliler, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına karşı protestolarını onuncu haftada sürdürdü. İsrail askerleri ise gösterilere zaman zaman gerçek mermi kullanarak müdahale etti.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Şeria'nın farklı bölgelerindeki gösterilerde İsrail güçlerinin müdahalesi sonucu 4'ü gerçek mermi, 4'ü de plastik mermiyle olmak üzere 8 Filistinli yaralandı. Açıklamada, onlarca kişinin de göz yaşartıcı gazın etkisinde kalarak solunum zorluğu yaşadığı aktarıldı.

Ramallah'ın kuzeyindeki El-Mezraa beldesinde İsrail ordusunun, kendilerine taş atan ve lastikleri ateşe veren gençlere, gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale ettiği belirtildi.

Nablus, Eriha ve Ramallah'ın çeşitli beldelerinde düzenlenen protestolar sırasında da İsrail askerleri ile Filistinli göstericiler arasında arbede yaşandı.

- Doğu Kudüs'te cuma namazına katılanlara müdahale

Öte yandan İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'ün İsaviye beldesinde de Filistinlilere müdahalesi vardı.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, İsrail'in "toplu cezalandırma" uygulamalarını protesto etmek amacıyla belde girişinde cuma namazını kılan Filistinlilere İsrail polisi copla müdahale etti.

Protestoya katılanlar arasında İsrail meclisinden Arap milletvekili Ahmed et-Tiybi'nin de olduğu aktarıldı.

Filistinliler, söz konusu beldede İsrail polisinin uygulamalarını protesto etmek için geçen hafta da benzer bir eylem ortaya koymuştu. İsrail polisi, geçen haftalarda, belde sakini Filistinlilerden onlarca kişiyi gözaltına almıştı.