GAZZE (AA) - NUR EBU IYŞE - Tablolarını, kalem ve boya yerine çivi ve ipek ip kullanarak yapan Filistinli Seher Veşşah, filografi sanatıyla, "Filistin meselesine verdiği destekten" ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı resmetti.

Ahşap bir zemin üzerine çaktığı çivileri, ipek iplerle dokuyan Veşşah, bu sanata alanında uzman kişilerin videolarını izleyerek başladığını, zamanla yol katettiğini söyledi.

AA muhabirine konuşan 25 yaşındaki genç Filistinli, küçüklüğünden beri bu tür çalışmalara ilgi duyduğunu belirterek, "İlk resimlerimi akrilik boyayla yapmıştım. Daha sonra cam boyama yaptım. Üniversiteden sonra da bu sanatla ilgilendim." dedi.

Filistinli Veşşah, üç ay önce filografiye başladığını, şu ana kadar 15 tablo yaptığını ifade ederek, hayalinin Türkiye'deki üniversitelerden birinde Türk sanatkârlardan eğitim almak olduğunu dile getirdi.

İsrail'in Gazze'ye yıllardır uyguladığı abluka sebebiyle hayatın bölgede giderek zorlaştığını vurgulayan genç kız, ayrıca evli olduğunu ancak Gazze'den çıkamadığı için eşini göremediğini ifade etti.

Veşşah, "Ben de Gazze Şeridi'nde abluka altında yaşayan yüzlerce kişiden biriyim. Üç seneden fazla süredir Refah Sınır Kapısı'ndan geçmeyi bekliyorum. Cezayirli eşimi de yaklaşık 3 yıldır göremiyorum." dedi.

- "Erdoğan mütevazı ve insana değer veriyor"

Veşşah, yaptığı tablolara da değinerek, onlar arasında en çok önem verdiğinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tablosu olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın portresinin yanına kırmızı ve beyaz ipek iplerle Türk bayrağı dokuduğunu ve tabloda yaklaşık 300 çivi kullandığını dile getiren Veşşah, günde 5 saat çalışarak 5 günde tabloyu hazırladığını belirtti.

Filistinli genç kız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı resmetme nedenini işe şöyle anlattı:

"Erdoğan'ın portresini yapmak istedim çünkü o, mütevazı biri, insana değer veriyor, her zaman Filistin meselesinin yanında yer alıyor ve duyduğu yardım çağrılarını karşılıksız bırakmıyor. Bu tablo, Filistin davasını ve halkını destekleyen duruşuna teşekkür etmek için Gazze halkından Erdoğan'a bir hediye ve sevgi mesajı."

Veşşah, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra İsrail tarafından gözaltına alınan ve Filistin direnişinin sembol isimlerinden biri haline gelen Ahed et-Temimi, Filistin eski Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın da portrelerini yaptığını ayrıca Filistin haritası ve Kubbetu's Sahra Camisi'ni de çalıştığını aktardı.