ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığının Adalet Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü "Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor" projesinin onuncu ve son programı, Sincan Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan projeyle, ceza ve infaz kurumlarında hükümlü ve tutuklu olan gençlerin, aktif futbol hayatına nokta koyan efsane futbolcularla beraber vakit geçirmeleri, gençlerin sosyalleşmesine ve sosyal rehabilitasyonuna katkı sağlanması amaçlanıyor.

Eski futbolculardan Ali Gültiken, Oğuz Çetin, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş ve Hami Mandıralı, Sincan Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlülerle bir araya geldi.

Futbolcuların koordinatörlüğünü yapan Ali Gültiken, düzenlenen panel öncesinde arkadaşlarını hükümlü gençlere tanıtarak, "Projeyi birlikte gerçekleştiren Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı yetkililerine teşekkür ediyorum." dedi.

Panelde genç hükümlülerin sorularını yanıtlayan eski futbolcular, verdikleri esprili cevaplarla salonda bulunanlara keyifli dakikalar yaşattı.

Galatasaray'ın eski futbolcusu Hasan Şaş, "Attığınız hangi gol sizin için daha değerliydi?" sorusuna, "En değerli golüm Fenerbahçe'ye karşı attığım goldür. Bu, Fenerbahçe'nin büyüklüğünden kaynaklanıyor." yanıtını verdi.

Eski Beşiktaşlı futbolcu Ali Gültiken ise siyah-beyazlı ekibin bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde elde ettiği başarıyla ilgili bir soruyu, "Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde grupta topladığı 14 puan, büyük bir başarı. Bu başarının 50-60 yıl kırılacağını sanmıyorum." şeklinde yanıtladı.

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Oğuz Çetin de "Türkiye'ye bir daha Avrupa kupası gelir mi?" şeklindeki soru üzerine, "O başarılara gitmek kolay değil. Beşiktaş'ı ele alırsak, doğru transfer ve doğru yönetimle başarı elde edilebiliyor. 21 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, Avrupa şampiyonu olacak ve o gün futboldaki değişim herkese sirayet edecek." değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe'nin eski milli futbolcusu Semih Yuvakuran ise 1991'de sarı-lacivertliler ile Beşiktaş arasında yapılan derbide siyah-beyazlıların attığı golde topun çizgiyi geçip geçmediğiyle ilgili olarak, "Söz konusu maçtaki pozisyon için vicdan var. Ahmet Çakar beni aramıştı. Canlı yayında olduğunu bilmeden yıllar önce bu pozisyonun gol olduğunu itiraf etmiştim." şeklinde görüş belirtti.

Trabzonspor'un eski futbolcusu Hami Mandıralı ise kullandığı penaltı atışlarıyla ilgili bir soru üzerine, "Penaltı atarken kaleciye hiç bakmazdım. Allah ne verdiyse vururdum. Frikik atmak ise ayrı bir sanattır. Bunun için çok çalışmak lazım." ifadelerini kullandı.

Panel sonrasında Sincan Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlülerden ikisine örnek davranışları nedeniyle takdirname belgesi verildi.

Ali Gültiken, Oğuz Çetin, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş ve Hami Mandıralı'dan oluşan "Futbolun Efsaneleri" takımı, daha sonra hükümlü gençlerle bir dostluk maçı oynadı.

Projenin ilk programı, 28 Temmuz'da Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda gerçekleştirildi. Program daha sonra sırasıyla 18 Ağustos'ta Eskişehir, 7 Eylül'de Şanlıurfa, 5 Ekim'de Gaziantep, 26 Ekim'de Van, 3 Kasım'da Manisa, 16 Kasım'da Bursa, 23 Kasım'da Bolu ve 30 Kasım'da Kahramanmaraş'ta düzenlendi.


- Eski futbolcular, Sincan Gençlik Merkezi'nde


Proje kapsamında etkinlikte yer alan 5 eski futbolcu, Sincan Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan önce Sincan Gençlik Merkezi'nde öğrencilerle bir araya geldi.

Ellinin üzerinde öğrencinin katıldığı söyleşiye Hasan Şaş, esprileriyle renk kattı.

Eski milli futbolcunun, Semih Yuvakuran'la ilgili "Fenerbahçe'de ve Galatasaray'da forma giyen Semih Yuvakuran'ın kariyerinde 3 golü var ancak ikisi kendi kalesine." şeklinde yaptığı espri öğrencileri güldürdü.

Eski futbolcular, burada da öğrencilerin çeşitli konulardaki sorularına cevap vererek, tecrübelerini paylaştı.