İSTANBUL (AA) - Fuzulev Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, bugüne kadar dar ve orta gelirli kesimden on binlerce kişiyi, düşük taksit tutarları ile ev ve araba sahibi yaptıklarını belirterek, "Fuzulev her geçen gün artan bir taleple karşılaşıyor. Her ayımız bir önceki aya kıyasla rekor olmaya başladı." ifadelerini kullandı.

Fuzulev açıklamasına göre, tasarrufa dayalı gayrimenkul sektörünün öncü markalarından Fuzulev, dar ve orta gelirli kişilerin ev ve araba almasına kolaylaştıran fırsatlar sunuyor.

Türkiye'de 47 şube ile çalışmalarını yürüten Fuzulev'in, biri Paris'te olmak üzere hizmet verdiği 5 bayisi bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fuzulev Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, bugüne kadar dar ve orta gelirli kesimden on binlerce kişiyi, düşük taksit tutarları ile ev ve araba sahibi yaptıklarını kaydetti.

Türkiye'de ev hayali kuranların yüzde 85'inin aylık bin 500-2 bin lira taksit ödeyebilecek durumda olduğunu belirten Akbal, "Bu kitle için markalı konut üretiminin dışında bir formüle ihtiyaç var. Fuzulev bu anlamda her geçen gün artan bir taleple karşılaşıyor. Her ayımız bir önceki aya kıyasla rekor olmaya başladı. Şubat 2018'de rekor kırdık. Sistemimize binlerce kişi dahil olarak ev ve araba alma yoluna bizimle girdi." değerlendirmelerini yaptı.

Akbal, dar ve orta gelirliyi İstanbul başta olmak üzere Konya, İzmir, Ankara, Bursa gibi şehirlerde ev sahibi yaptıklarını aktararak, şunları ifade etti:

"Türkiye'de 2008'de satılan her 4 konuttan biri İstanbul'dan olurdu. Geçen yılın rakamlarına baktığımızda her 6 konuttan 1'inin İstanbul'da satıldığını, Anadolu'nun etkisinin arttığını görüyoruz. Sadece geçtiğimiz yıl Anadolu'da sıfır konut satışı 550 bine yaklaştı. Birinci el konutun yüzde 82'si Anadolu pazarında satılıyor. Biz Fuzulev sistemi ile İstanbul'da yaşayanlara 'şehrin çeperlerine gitme zorunda değilsiniz', Anadolu'da yaşayanlara ise 'ev almak hiç de zor değil' diyoruz. Fuzulev'de oluşan ev talebinin yüzde 90'ı ikinci el. Talep eden kitle 30 ila 40 yaş aralığında ve 100-120 ay vade ile ev sahibi olmayı hedefliyor. On binlerce ailenin yaşamaya başladığı evlerin ortalama değeri ise 200 bin lira civarında bulunuyor."

Akbal, bugüne kadar teslim ettikleri otomobil adedinin de yüksek olduğuna işaret ederek, "Sistemimize dahil olan ve otomobil almak isteyenlerin yaş ortalaması 25-35 ve geneli erkek. Ortalama 45-50 bin liralık otomobillere ilgi gösteriliyor." bilgilerini verdi.