ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin, aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de yer aldığı 224 kişinin yargılandığı davada, gazi ve şehit yakınları, kendilerine hakaret ettiklerini belirttikleri sanık avukatı Ayten İzmirli hakkında suç duyurusunda bulundu.

Önceki gün Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşma sırasında sanık avukatı İzmirli, müvekkilinin beyanının ardından, söz aldıktan sonra müştekilere yönelik ifadeler kullanmıştı.

Gazi ve şehit yakınları da İzmirli'nin kendilerine haraket ettiği gerekçesiyle Ankara Batı Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Duruşmayı takip eden şehit Bülent Aydın'ın eşi Şehnaz Aydın, gaziler Erhami Avcı, Muhammet Ali Yarar, Ufuk Gülcan, Münir Bağcı, şehit yakını Muharrem Sancar, İzmirli'nin kendilerini eliyle gösterip "Adam mısınız, ben bunları adam yerine koymuyorum." dediğini belirttikleri dilekçeyi savcılığa verdi.

Gazi ve şehit yakınları dilekçelerinde İzmirli'nin şehitlik ve gazilik şerefine dokunan aşağılayıcı, hakaret içerikli sözlerde bulunduğunu ifade ettikleri dilekçede, davacı ve şikayetçi olduklarını bildirdi.

Dilekçede, İzmirli'nin FETÖ ile bir irtibatı olup olmadığının araştırılmasını talep eden gazi ve şehit yakınları, söz konusu avukat hakkında daha önce de suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, bununla ilgili dilekçelerini de ek halinde savcılığa sundu.