İSTANBUL (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ilk kez katıldığı MIPIM fuarında, yabancı yatırımcıya kentsel dönüşümün simgesi olarak tanıtacağı İstasyon Projesi'ni "birlikte yapalım" teklifinde bulunacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin gastronomi üssü ve güneydoğunun sanayi merkezi Gaziantep, kültürel ve doğal güzellikleri ile bezediği kentsel dönüşüm projesi "İstasyon"u tanıtmak için dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'de boy gösterecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, kentlerinin tarihe ışık tuttuğu gibi geleceğe de ışık tutmasını amaçladıklarını belirterek, özellikle kentsel dönüşümde herkesin örnek aldığı bir kent olma arzusunda olduklarını dile getirdi.

Bu amaçla 13-16 Mart'ta Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul profesyonelleri fuarı MIPIM'e katıldıklarını aktaran Şahin, burada tanıtacakları İstasyon Projesi ile yabancı yatırımcılara cazip teklifler sunacaklarını kaydetti.

Kentin merkezindeki tarihi alanda yer alan ve özellikle ayakkabı sanayicilerinin atölyelerinin bulunduğu bölgeyi şehrin hemen dışına taşıyacaklarını ve o bölgeye Gaziantep'e çok yakışacağını düşündükleri İstasyon Projesi'ni inşa edeceklerini belirten Şahin, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İstasyon Projesi'ni konut ve iş yerleri yer alacak şekilde planladık. Bu bölgede oturan vatandaşlarımız ise proje hayata geçtikten sonra yine burada oturmaya devam edecek. Ayrıca Zeugma Müzesi ile Gaziantep Kalesi arasında kalan bu bölge şehrimizin en işlek bölgesi. Tarihi bir alan. Tamamen tarihi dokuyu koruyarak projemizi inşa etmeyi planlıyoruz. Bütün planlamalarımızı yaptık. Bölgedeki tarihi yapıları da gastronomi atölyeleri olarak değerlendirmeyi planlıyoruz. Oldukça başarılı bir kentsel dönüşüm projesi olduğu konusunda iddialıyız.

İstiyoruz ki; bu projeyi uluslararası bir firma ile birlikte gerçekleştirelim. Projemizi en doğru şekilde ifade edebileceğimiz ve buna en objektif yaklaşımı görebileceğimiz mecranın MIPIM olduğunu düşündük ve bu amaçla buraya geldik. Yabancı yatırımcılara bu projeyi birlikte gerçekleştirmek için tekliflerde bulunacağız. Umuyoruz ki; projemizin gerçekleşmesi adına burada ciddi adımlar atacağız. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı olan 2023 yılına kadar bu dev projemizi hayata geçirmek istiyoruz."

- "Gaziantep'e gelecek yatırımcılar, en kazançlı çıkacak yatırımcılar olacak"


İstasyon Projesi'ni yapacakları bölgenin diğer tarihi mekanlara ve şehrin alışveriş merkezine çok yakın olacağını kaydeden Şahin, bu alanın turizm fonksiyonlarını da ortaya çıkartarak cazibe merkezi oluşturacaklarını kaydetti.

Gaziantep'in yabancı yatırımcılar için kaçırılmaz fırsatlar sunduğuna da dikkati çeken Şahin, şu ifadeleri kullandı:

"Gaziantep'te bir serbest bölge ile aralarında Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesinin de yer aldığı beş Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bulunuyor. Bu OSB'lerdeki 950 fabrikada 130 bin kişi istihdam ediliyor. Başta Orta Doğu ülkeleri olmak üzere 2 milyar kişilik nüfusa 5 saatlik uçuş mesafesinde yer alıyoruz. Şehrimizde 6,5 günde bir şirket kurulabiliyor. Dünya Bankası En Rekabetçi Şehirler Bilgi Bankası Projesi'nde en rekabetçi 7'nci şehir Gaziantep. 6,5 milyar doları aşkın ihracatı ile tek başına 172 ülkeden daha fazla ihracat gerçekleştiriyor. Uluslararası uçuşların yapıldığı bir havalimanı, tren yolları bulunuyor. Mersin Limanı'na çok yakın. Gaziantep lojistik bir üs konumunda. Bu nedenle Gaziantep'e gelecek yatırımcılar, gelecekte en kazançlı çıkacak yatırımcılar olacak."

Şahin, şu an Orta Doğu'da bir savaş ortamı olsa da bu durumun ilelebet sürmeyeceğini belirterek, "Orta Doğu'da savaş bittiğinde Gaziantep, bu bölgelere yatırım yapmak isteyenler için büyük bir fırsat kenti olacak. Hem bölgeye yakınlığımız hem ham maddeye ulaşım ve jeostratejik konumumuz hem de o coğrafyadaki en gelişmiş kent olmamız Gaziantep'e bu avantajı sağlıyor. Doğal olarak Gaziantep'te kurulu firmalar gelecekte büyük bir avantaj yakalayacaklar." bilgisini verdi.