GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 7 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 24 Kasım'da terör örgütü PKK/KCK adına kentteki çeşitli grupları provoke ederek kanunsuz gösteri ve şiddet eylemlerine yönlendirilebilecekleri değerlendirilen, sosyal medya hesapları üzerinden PKK/KCK'nın Suriye kolu olan PYD/YPG-YPJ terör örgütlerinin propagandasını yapan gruplara yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 16 şüpheliden 7'sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen 7 zanlı, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Diğer şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Kent merkezi ile Nizip ve Nurdağı ilçelerinde 24 Kasım'da düzenlenen operasyonda 16 şüpheli gözaltına alınmıştı, yapılan aramalarda 3 tabanca, av tüfeği ve bunlara ait çok sayıda fişek, PKK/KCK terör örgütünü simgeleyen materyaller, örgütsel içerikli dokümanlar, FETÖ/PDY'ye ait yasak yayınlar ile dijital materyal ele geçirilmişti.