GAZZE (AA) - Gazze'de, İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli tutuklulara destek gösterisi düzenlendi.

Muhcetu'l Kudüs kurumu tarafından Gazze kentinde düzenlenen eylemde göstericiler, İsrail'in uyguladığı idari tutukluluk siyasetine tepki gösterdi.

Filistinliler, "Sizi unutmayacağız", "İdari tutukluluğa hayır" yazılı pankartlar taşıdı.

Muhcetu'l Kudüs Sözcüsü Tarık Ebu Şaluf, yaptığı konuşmada, idari tutukluluk sistemini protesto için 6 Filistinli tutuklunun 20 gün önce açlık grevine başladığını ifade ederek, Hasan Şevke'nin ise grevdeki 53'üncü gününde olduğuna dikkati çekti.

Ebu Şaluf, önümüzdeki günlerde grev dalgasının daha da genişleyeceği ve katılımın artacağı konusunda uyardı.

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Hıdır Habib ise açlık grevindeki esirler ile İsrail'in ağır ihlallerine maruz kalan kadın tutukluların hayatından İsrail'in sorumlu olduğunu vurguladı.

Habib, insan hakları dernekleri ile uluslararası toplumdan, sorumluluklarını üstlenmeleri ve Filistinli tutukluların haklarını müdafaa etmelerini istedi.

Filistinli tutuklu yakınları, sık sık gösteri düzenleyerek, uluslararası toplum ve kuruluşlardan yardım talep ediyor.

İsrail'in "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamaya göre, istihbarata dayalı olarak Filistinliler 1 ila 6 ay alıkonabiliyor. Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.