GAZZE (AA) - Gazze Şeridi'nde eski hükümete bağlı memurlar maaşlarının ödenmemesine tepki göstererek eylem düzenledi.

Gazze Memurlar Sendikası'nın Bakanlar Kurulu binası önünde düzenlediği gösteride, Filistin hükümetinin kamu görevlilerinin maaşlarını ödememesini protesto etti.

Eylemde konuşan Sendika Üyesi Mehdi Muşteha, Filistin hükümetinin, görevine son verilmesi ve tüm grupları kapsayan yeni bir ulusal kurtuluş hükümeti kurulması gerektiğini belirtti.

Arabulucu Mısır'ın sessizliğine son vermesi ve uzlaşıyı sekteye uğratan tarafı ilan etmesi gerektiğini ifade eden Muşteha, "Maaş krizi ve sorunlarımız çözülmeden Filistin yönetiminin atadığı memurların görevlerine geri dönmesine izin vermeyeceğiz. Gazze'deki memurlar maaşlarının ödenmemesi, uzlaşı anlaşmasını ihlal etmektir." dedi.

Filistin hükümetinin Gazze'deki memurların maaşlarını ödememesi sık sık protestolara neden oluyor. Göstericiler, Mısır'da imzalanan uzlaşı anlaşması gereğince Gazze'de görevlerini yerine getirmesi gereken Filistin hükümetinin, maaşları ödememesine tepki gösteriyor.

Gazze'de 2006 yılında kurulan Hamas hükümetinin çalışmalarını engellemek amacıyla Ramallah'taki Filistin yönetimi, 14 Haziran 2007'de Gazze'deki memurlarının işe gitmemesi emrini vermiş, bunun üzerine Hamas kendi memur kadrosunu oluşturarak Gazze'deki yönetimi kurma imkanı bulmuştu.

Hamas ve Fetih heyetleri, Mısır'ın başkenti Kahire'deki müzakereler çerçevesinde 12 Ekim'de, Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "Uzlaşı Anlaşması"nı imzalamıştı. Bu kapsamda, Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti'nin en geç 1 Aralık 2017'ye kadar Batı Şeria'da olduğu gibi Gazze'de de tüm görevlerini yerine getirmesi kararlaştırılmıştı.