GAZZE (AA) - LUBABE ZEVKAN - Gazze'de Süleyman es-Segga isimli bir genç nadir bulunan süs tavuklarını yetiştirmek için evinin çatısını bahçeye dönüştürdü.

Küçüklüğünden itibaren kuş yetiştirme merakı bulunan Segga (29), Gazze Şeridi'nde bulunmayan farklı tavuk türlerini Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı aracılığıyla Gazze'ye getirmeye karar verdi. Bunun ardından harekete geçen genç adam bazı tüccarların da yardımıyla Barı Şeria ve Ürdün'den nadir bulunan Cochin ve Brahma gibi çeşitli cinslerde süs tavuklarının yumurtalarını Gazze'ye getirtti.

AA muhabirine konuşan Segga, cins tavuk yumurtalarının tanesinin 100 şekel (35 dolar) olduğunu ancak İsrail'in koyduğu uçuk vergiler nedeniyle bir yumurtanın fiyatının bin şekele (285 dolar) ulaştığını belirtti.

Bazen İsrail'in bilinmeyen nedenlerle bu tür yumurtaların geçişine izin vermediğini ifade eden Segga, kendisinin nadir bulunan farklı türlerin yer aldığı bir çiftlik kurduğunu söyledi.

Gazze'deki Tarım Bakanlığı'nın diğer etlik piliç yetiştiriciliği kadar, nadir bulunan tavuk cinslerinin yetiştirilmesi konusuna önem vermediğini savunan Segga, bakanlıktan Gazze'deki bu nadir cinslerin yetiştirilmesine ehemmiyet vermeleri ve farklı türdeki kuşların halka tanıtması için fuar ve bahçe açmalarını istedi.

Gazze'deki Tarım Bakanlığı'ndaki Hayvancılık Genel Müdürü Tahir Hamad, bakanlığın süs kuşlarına önem vermediğini ancak bu tür kuşların sağlık şartları açısından Gazze'ye girişini denetlediklerini ifade etti. Hamad ayrıca "Koruyucu şartlar ihlal edilmediği sürece süs tavuklarının yetiştirilmesine engel olmuyoruz." dedi.

Bakanlığın özellikle ekonomik şartların kötüleşmesiyle birlikte öncelikli olarak ekonomik kalkınmayı desteklemek için halkın hayatını ilgilendiren etlik piliç yetiştiriciliğine odaklandığını vurgulayan Hamad, şunları kaydetti:

"İç turizmin gelişmesini destekleyen fuarlar organize edilmesi için nadir kuş yetiştiricilerini bir araya getiren bir çatı kuruluşun olması gerektiği konusunda teşviklerde bulunuyoruz."