GAZZE (AA) - Gazze Şeridi sınırında düzenlenen barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerinde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu şehit olan 12 yaşındaki Faris es-Sersavi'nin sınıf arkadaşları ve öğretmenleri yas tutuyor.

Küçük şehidin sınıf arkadaşlarından Yusuf el-Kıyşavi, masanın üzerine koyduğu çiçeklerin ortasındaki Sersavi'nin ismine hasretle bakarken göz yaşlarına hakim olamadı.

Şehidin adının yazılı olduğu çelenkle okulun koridorlarında dolaşan Kıyşavi, sıra arkadaşının ismini ders gördükleri sınıfın kapısına da astı.

Sersavi'nin kendisine geçen hafta gösterilere katılmak üzere sınıra gideceğini söylediğini aktaran Kıyşavi, "4 yıllık okul arkadaşımdı. Her zaman birlikteydik." dedi.

Gazzeli küçük şehidin okuduğu Muaz Bin Cebel İlkokulu Müdürü Mecdi El-Muğni, Faris es-Sersavi'nin şehadet haberini dün aldıklarını belirterek, "Faris; yaratıcı, uyumlu ve herkes tarafından sevilen bir öğrencimizdi." diye konuştu.

Muğni, Sersavi'nin şehit olduğu haberinin ardından tüm okulun yasa boğulduğunu ifade etti.

İsrail askerlerinin, dün Gazze sınırındaki barışçıl gösterilere gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gaz ile müdahale etmesi sonucu aralarında 12 yaşındaki Faris es-Sersavi'nin de olduğu 3 Filistinli şehit olmuştu.