Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı özel sektör kuruluşlarının desteğiyle geleceğin AB uzmanlarını yetiştiriyor.

Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı Avrupa Koleji Burs Programı’nı yeniden başlatıyor. AB Başkanlığı AB’ye binlerce bürokrat yetiştirmiş olan Avrupa Koleji’ne (College of Europe / Collge d’Europe) gitmek isteyen Türk öğrencilere yüksek lisans bursu verecek. Bu çerçevede, AB Başkanlığı İngilizce ve Fransızca dillerinin her ikisini de iyi derecede bilen başarılı öğrencileri Yüksek Lisans Burs Programı için başvurmaya davet ediyor.

Avrupa Birliği Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen “Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı” ile Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinde, gerek kamu yönetiminde gerek özel sektörde ihtiyaç duyulan, donanımlı AB uzmanlarını ve geleceğin Türk Avrokratlarını yetiştirmeyi amaçlanıyor.

Avrupa Koleji, Avrupa çalışmaları alanında Bruges ve Natolin kampüslerinde Avrupa’nın en nitelikli uzmanlarını yetiştiriyor. Kolejin ünü ve saygınlığı, başarılı öğrencileri kabul etmesinden, en iyi akademisyenlere ders verme olanağı sağlamasından, AB kurumlarıyla yakın bir ilişki içinde çalışabilmesinden ve mezunlarının oluşturduğu dayanışma ve iletişim ağından kaynaklanıyor.

Kurulduğu 1949 yılından bu yana Koleje her yıl ortalama 2 Türk öğrenci gidiyor. Bu rakamı artırmak gayesiyle Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından başlatılan burs programı kapsamında 2010-2017 yılları arasında, Avrupa Koleji’ne 103 öğrenci gönderildi. Bahsi geçen burslar Avrupa Birliği Başkanlığı koordinasyonunda Türkiye’nin önde gelen özel sektör ve sivil toplum kuruluşları tarafından sağlanıyor.

Avrupa Koleji Burs Programı’na başvuru şartları şöyle:

"T.C. vatandaşı olmak (Yurt dışında bulunan T.C. vatandaşları da programa başvurabilmektedir.) Son başvuru tarihinde 35 yaşından gün almamış olmak

İlgili alanda üniversite mezunu ya da son sınıf öğrencisi olmak. İngilizce ve Fransızca dillerinin her ikisini de seçilecek programın dil kriterine uygun düzeyde konuşup yazabiliyor olmak"

Burs için son başvuru tarihi 16 Ocak 2019. Başvuru ile ilgili bilgilere https://www.ab.gov.tr/51372.html adresinden ulaşılabilecek. Avrupa Koleji hakkında daha ayrıntılı bilgi için www.coleurope.eu adresi ziyaret edilebilecek.