SİİRT (AA) - Siirt'te 19 yaşındaki Nurhayat Beytekin'i 22 kez bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Siirt Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Metin Onur Keleş (18), Muş E Tipi Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Salonda maktulün babası Derviş, annesi Naile Beytekin, yakınları ve avukatlar da hazır bulundu.

Bir önceki celsede psikolojik sorunları olduğunu öne süren ve mazeret bildirerek duruşmaya katılmayan avukatının hazır bulunmaması nedeniyle savunma yapmayan sanık Keleş, ilk kez hakim karşısında savunma yaptı.

"Nurhayat'ın ailesinden binlerce kez özür diliyorum." diyerek savunmasına başlayan Keleş, olayın ardından kendisinin karakola gidip teslim olduğunu öne sürdü.

- Sanık Keleş'e tepki

Keleş, Nurhayat ile kendi aralarında nişanlandıklarını iddia etmesi üzerine maktulun ailesi buna tepki göstererek böyle bir şeyin olmadığını belirtti.

Keleş'e, Nurhayat'la ilgili söz ederken, "Nişanlım" diyerek hitap etmeyi sürdürmesi üzerine salondakiler ve avukatlar da tepki gösterdi.

Mahkeme başkanı, "Nişanlım" diyerek hitap etmemesi konusunda Keleş'i uyardı.

Keleş, savunmasında Nurhayat'ın ailesiyle yaşadığı sorunlardan ve ailesinin onu okula göndermek istemediğinden dolayı psikolojik sorunları olduğunu iddia etmesi üzerine mahkeme başkanı, "Olayı dallandırıp budaklandırma. Sadece olayı anlat." uyarısında bulundu.

Önceki ifadelerinde Nurhayat'ı öldürdüğü bıçağı babaannesinin evinden alındığını belirten Keleş, bunu psikolojisinin bozuk olması nedeniyle söylemiş olduğunu, tartışmalarına tanık olan ve kendilerini ayırmak isteyen bir seyyar midyecinin tezgahından bıçağı aldığını öne sürdü.

Tartışmalarının ardından yaşananları hatırlayamadığını ve olup bitenleri bilmediğini iddia eden Keleş, bıçağın niteliğiyle ilgili sorulan soru üzerine "Olayı hatırlamıyorum. Bıçağı nasıl hatırlayayım." ifadesini kullandı.

Mahkeme başkanının söz hakkı verdiği Nurhayat'ın annesi Naile Beytekin de "Hak ettiğini bulmasını ve en ağır cezanın verilmesini istiyorum." dedi.

Baba Derviş Beytekin de sanığın iyi hal indiriminden faydalandırılmamasını isteyerek, kızına "Nişanlım" diyen sanıktan kendilerini rencide ettiğinden dolayı bir kez daha şikayetçi olduklarını bildirdi.

Duruşmada müşteki avukatları, sanığın "kasten öldürme" suçu yerine, "tasarlayarak öldürme" ve "canavarca hisle öldürme" suçlarından yargılanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Nurhayat Beytekin, 29 Nisan'da Bahçelievler Mahallesi'ndeki Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yakınlarında 22 kez bıçaklanarak ağır yaralanmış, kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Olayın ardından kaçan lise öğrencisi Metin Onur Keleş, polise teslim olmuştu.