ANTALYA (AA) - Antalya'da düzenlenen Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası'nda başına aldığı darbe sonucu beyin kanaması geçiren ve kaldırıldığı hastanede 3 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 18 yaşındaki Alperen Atabay'ın cenazesi defnedildi.

Atabay'ın cenazesi, önce okuduğu okula oradan da Çamyuva Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Atabay'ın evinin önünde toplanan yakınları ve arkadaşları gözyaşı döktü. Genç sporcunun anneannesi Kıymet Atabay'ı çevredekiler sakinleştirdi. Ayakta durmakta zorluk çeken anne Ceylan Atabay da baygınlık geçirdi.

Baba Muharrem Atabay, gazetecilere yaptığı açıklamada, konuşacak bir şey olmadığını belirterek Allah'ın bütün gençlere can sağlığı vermesini temenni etti.

Sporcunun antrenörlerinden Ali Alakuş, Alperen'in çok başarılı sporcu olduğunu, en az 10 Türkiye şampiyonluğu bulunduğunu söyledi. Alakuş, Alperen'in hem okul hem de sporu başarıyla götüren ender sporculardan olduğunun altını çizdi.

Antrenörlerden Hacı Ceylan da "Müsabaka esnasında Alperen birkaç defa döner tekme attı ve yere düştü. Bu kurallar içerisinde olan bir hareket. İkinci raunt sırasında aldığı darbeyle yere düştü. İlk başta bilinci açıktı ama ayaklarını hissetmediğini söyledi. Daha önce böyle bir şey yaşanmadı. Ensesinin üzerine düştü. Ondan kaynaklanan bir sorun olabilir. Adli tıp buna açıklık getirecektir. Acımız büyük. Spor camiasının başı sağ olsun." diye konuştu.

Genç sporcunun arkadaşları da yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi.

Cenazeye, Atabay'ın ailesi, yakınları ve arkadaşları ile Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Kick Boks Akdeniz Bölge Başkanı Gazi Demirdağ, siyasi parti temsilcileri ve antrenörleri katıldı.

Konuyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığınca soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Alperen Atabay, Antalya'da 8-14 Ocak'ta düzenlenen turnuvada başına darbe aldıktan sonra hastaneye kaldırılmış, 3 gün süren yaşam mücadelesini kaybetmişti.