EDİRNE (AA) - Edirne Tüm Uyuşturucu Maddelerle Mücadele ve Eğitim Derneği üyeleri, uyuşturucunun etkisiyle tarihi camiye hasar verilmesini kınadı.

Karaağaç Mahallesi'nde 15. yüzyılda inşa edilen tarihi Demirtaş (Timurtaş) Camisi'ne zarar verdiği iddiasıyla tutuklanan ve uyuşturucu kullandığı tespit edilen M.V'nin (22) yaptığı davranışı kınamak amacıyla cami önünde toplanan dernek üyeleri ve vatandaşlar tarihi camide namaz kıldı.

Namazın ardından ellerinde "Damarlarındaki asil kanı kirletme", Uyuşturucuya hayır", "Uyuşturucu hem sağlığını hem yarınını yok eder" dövizleri taşıyan grup, tarihi camiye yapılan saldırıyı kınadı.

Tüm Uyuşturucu Maddelerle Mücadele ve Eğitim Derneği Başkanı Haldun Karakaşlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, son zamanlarda artan uyuşturucu madde kullanımına dikkati çekmek ve tarihi camiye verilen zararı kınamak için bir araya geldiklerini belirtti.

"Gencecik bir kardeşimiz, evladımız bu maddelerin etkisi ile Allah'ın evine girip en hassas değerlerimize kadar zarar vermiştir." diyen Karakaşlı, konuşmasına şöyle devam etti:

"Öncelikle bu olayı şiddetle kınıyor, kınadığınız gibi madde kullanımının neler yaptırdığının altını çizmek istiyoruz. Geleceğimize yön verecek umut bağladığımız gençlerimiz uyuşturucu batağına saplanmakta, geleceğe umutla bakan gözlerdeki ışıklar sönmekte, sağlıklı fikirlerin yeşereceği beyinler çoraklaşmaktadır. Aile bağları kopmakta, toplum içinde ahlaki çöküntüler yaşanmaktadır. Toplumun bütün katmanları, siyasetçisi, bürokratı, yöneticisi, sivil toplum örgütleri bilhassa bütün paydaşlar bu kanayan yaraya dur dememiz lazım.

Biz bu konuda sonucu ne pahasına olursa olsun can ve baş ile yorulmadan, durmadan çalışacağız. Bizler genç kardeşlerimizin, evlatlarımızın ellerinden tutacak onları uçurumun kenarından çekmeye çalışacağız. 'Uyuşturucu kullanma damarlarındaki asil kanı kirletme', diyoruz."

Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş da uyuşturucunun gençliğe verdiği zararları anlatarak, artan uyuşturucu kullanımına dikkati çekti.

Grup daha sonra Batman'ın Gercüş ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen askerler ile tüm şehitler için şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

- Camiye zarar vermişti

Geçen hafta Karaağaç Mahallesi'nde Yunanistan sınırına yakın bulunan caminin kapısının açık, bir camının da kırık olduğunu gören vatandaşlar, durumu jandarma ekiplerine bildirmiş, ihbar üzerine tarihi camiye jandarma ve olay yeri ekipleri gönderilmişti.

Camideki ses sitemine zarar verildiği, dolaplar, camlar ve bazı eşyaların kırıldığı tespit edilmişti.Cami içerisindeki tespihlerin koparılarak bahçeye saçıldığı, Kur'an-ı Kerim ile dini kitapların cami dışında yerlere atıldığı görülmüştü.

Jandarma ekipleri, olay yerinde yaptığı incelemenin ardından soruşturma başlatılmıştı.

Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri kamera görüntülerini titizlikle inceleyerek, görüntüden camiye zarar verdiği iddiasıyla bir kişinin eşkalini belirlemiş, şüpheli M.V, jandarma ekiplerince yakalanmıştı.

Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.