ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlerle ilgili, sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanığın yargılandığı "çatı" davasında gerginlik çıktı.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki mahkeme salonunda görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümü, sanık eski kurmay Binbaşı Suat Kürşat Gün'ün savunmasıyla başladı.

Sanık Gün'ün Genelkurmay Başkanlığı karargahındaki darbecilere karşı mücadele verirken, güney nizamiyede şehit olan vatandaşların "boş yere öldükleri"ni söylemesi üzerine müşteki sıralarında oturan bir kişi, "ateş edip vurmasaydınız o zaman" diyerek tepki gösterdi.

Bunun üzerine mahkeme heyeti, duruşmanın düzenini bozduğu gerekçesiyle söz konusu kişinin dışarı çıkarılmasını istedi.

Bu karara karşı diğer müşteki ve mağdurlar da sanıkların mahkemeyi oyaladığını, kendilerine ise hakaret ettiklerini belirterek, tepki gösteren vatandaşın dışarı çıkarılmamasını istedi.

İtirazlara rağmen Mahkeme Başkanı Oğuz Dik'in talebi üzerine polisler, sanıklara tepki gösteren vatandaşı duruşma salonundan çıkardı. Karara tepki gösteren diğer izleyiciler de sıralara vurup alkış tutarak mahkeme salonundan dışarı çıktı.

Bu sırada sanıklardan bazıları müştekilere dönerek hakaret içeren ifadeler kullanınca, dışarı çıkmak üzere olan vatandaşlarla sanıklar arasında gerginlik yaşandı.

Gerginlik devam ederken sanıklardan bazıları, basın mensuplarının bulunduğu kısma yönelerek, tehdit içeren ifadeler kullandı.

Karşılıklı atışmanın sona ermemesi üzerine, Mahkeme Başkanı Dik duruşmaya ara verdi.

Aradan sonra sanık Gün savunmasına kaldığı yerden devam etti.

Mahkeme Başkanı Dik, gazi ve şehit yakınlarının da aralarında bulunduğu izleyicileri salona almayacaklarını söyledi.

Bu açıklama sonrası bazı müşteki avukatları duruşma salonundan ayrılırken, kurum avukatları ise duruşmayı izlemeye devam etti.