ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ, Yunanistan'ın Midilli Adası ile Ayvacık hattında sefer yapmaya hazırlanıyor.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, Çanakkale Boğazı ile Gökçeada, Bozcaada ve Güney Marmara hattında hizmet veren GESTAŞ, sefer düzenlediği hatlara bir yenisini daha ekledi. Bir süredir çalışması sürdürülen Çanakkale-Midilli seferlerinde tüm süreçlerde sona gelindi.

Çalışmaları tamamlanan seferlerin ilki Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde oluşturulan iskeleden Midilli'deki Petra Limanı'na 28 Mayıs Pazartesi günü saat 17.00'de yapılacak. Haftanın her günü, günde 2 kez yapılması planlanan seferlerin saatleri yapılacak görüşmelerin ardından netlik kazanacak.

Küçükkuyu'dan yapılacak seferler, ek hizmetlerle desteklenecek. Çanakkale'den kalkacak ücretsiz servislerle yolcular, Midilli feribotunun hareket noktası Küçükkuyu İskelesi'ne taşınacak. Aynı ücretsiz servis hizmeti, Midilli'den dönen Çanakkale yolcuları için de sağlanacak.

Seferlerin "2018 Troya Yılı" kapsamında gerçekleştirilen turizm hamlesine ve kentin gelecek yıllardaki turizm hareketliliğine katkı sağlaması planlanıyor.