KOCAELİ (AA) - Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Efendim HDP'nin barajı aşmasında sıkıntısı varmış, ne yapacaklarmış, bazıları bazılarına oy verecekmiş. Madem HDP'yi bu kadar seviyordun niye cesaret edipte kendi koalisyonuna, ittifakına almadın? Kendi seçmeninden korktu. Şimdi gizli kapaklı ittifak peşindeler, gizli kapaklı HDP'ye baraj aştırma peşindeler." dedi.

AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları'nın Darıca ilçesinde Sancaktepe Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği 4. Kadınlar Buluşuyor Toplantısı'nda kadın girişimcilere hitap eden Işık, 16 yıldır her noktada girişimciliği desteklemenin gayreti içinde olduklarını söyledi.

Kadınların kendi işini kurmasını, yanında başka kadınları ve erkekleri çalıştırmasını, kendi işinin sahibi ve patronu olmasını çok önemsediklerini anlatan Işık, hükümet olarak bu konuda kadınlara her türlü teşviki sağladıklarını belirtti.

- "Bu çağda devlet fabrika yapmaz, fabrika yaptırır"

Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarında muhalefetin "Fabrika mı yaptınız? Biz yaptık, siz sattınız?" dediğini anımsatan Işık, şöyle devam etti:

"Bu çağda artık devlet fabrika yapmaz, fabrika yaptırır. Bu çağda devletin fabrika yapma anlayışından Rusya vazgeçti, Çin vazgeçti. Bütün komünist ülkeler vazgeçti. Vazgeçmediyse herhalde bir Kuzey Kore vazgeçmemiştir. Bizim Muharrem İnce'yi Kuzey Kore'ye gönderelim, adının başına da 'Kim' koyalım. 'Kim Muharrem' olsun. Niye? 'Devlet fabrika yapar.' mantığı komünistlerin bile terk ettiği bir mantıktır. Devlet fabrika yapmaz bu çağda. Devlet fabrika yaptırır. 1920'ler, 1930'larda devletin fabrika yapması bir zorunluluktu, mecburiyetti çünkü özel teşebbüs gelişmemişti. Sermaye birikimi yok. Devlet fabrika yapmazsa kimsenin fabrika yapması mümkün değil. Onun için devlet fabrika yaptı ama Gazi diyor ki, 'Evet bu fabrikaları şimdi yapıyoruz çünkü özel müteşebbis yok. Özel müteşebbis yetiştiğinde bu fabrikaları onlar yapacaklar, onlar çalıştıracaklar.' Çağ gelmiş 2020'ye hala Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamamış bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Hala 'Biz yaptık, siz sattınız.' diyenler var."

Kocaeli'de AK Parti döneminde yüzlerce fabrika kurulduğunu aktaran Işık, bu fabrikalara devletin sermaye koymadığını, fabrika kuranlara teşvik ve destek verdiğini vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Devlet ne diyor, fabrika kurarsan senden belli bir süre vergi almam. Çalışanlarının sigorta primini belli bir süre devlet olarak ben öderim. Yeter ki sen fabrika kur. Biz bu fabrikaları 'Gel bakalım Muharrem'in kafasıyla yapabilir miydik? Yapamazdık. Onun için AK Parti olarak 16 yıldır en çok önemsediğimiz konu özel sektör eliyle kalkınma. Devletin özel sektörü teşvik etmesi, desteklemesi, özellikle kalkınmada öncelikli bölgelerde fabrika kurmak isteyenlere bedava arazi veriyoruz." şeklinde konuştu.

Işık, Türkiye'nin 24 Haziran'da önemli bir seçimi daha huzurla ve başarıyla sonuçlandıracağını, bu seçimin 16 Nisan referandumunda kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişin miladı olacağını bildirdi.

Bu seçimlerin önümüzdeki belki sadece 5 yılı değil, 10 yılı değil, 50 yılını derinden etkileyen bir seçim haline geldiğine işaret eden Işık, "Bu sadece cumhurbaşkanının kim olacağı seçimi değil. Milletvekillerinin kim olacağı veya hangi partinin kaç milletvekilliği çıkaracağı açısından önemli bir seçim değil. Bu seçim aynı zamanda yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin güçlü şekilde hayata geçip geçmeyeceğini belirleyen bir seçim." diye konuştu.

- "Şimdi birbirlerine oy vermeye başladılar"

Işık, muhalefetin, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçileceğini bildiğini ancak "AK Parti'yi Meclis'te azınlığa düşürelim, AK Parti 300 milletvekilinin altında kalsın ve biz Meclis'te yapacağımız engellemelerle Recep Tayyip Erdoğan'ı çalıştırmayalım, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni hayata geçmesini mümkünse engelleyelim, mümkün değilse yavaşlatalım." düşüncesinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Onun için birbirlerine milletvekili alıp veriyorlar. Birbirlerine imza veriyorlar. Şimdi birbirlerine oy vermeye başladılar. Efendim HDP'nin barajı aşmasında sıkıntısı varmış, ne yapacaklarmış, bazıları bazılarına oy verecekmiş. Madem HDP'yi bu kadar seviyordun niye cesaret edip de kendi koalisyonuna, ittifakına almadın? Kendi seçmeninden korktu. Şimdi gizli kapaklı ittifak peşindeler, gizli kapaklı HDP'ye baraj aştırma peşindeler. Yarın değil öbür gün bu oyunu sandıkta bozmanın tam vakti. Biz AK Parti olarak istiyoruz ki, Cumhurbaşkanımız ilk turda güçlü bir şekilde seçilsin ve cumhurbaşkanlığı görevine devam etsin. Kocaeli'nin nabzı da Türkiye'nin nabzı da Allah'ın izniyle bunun gerçekleşeceği yönünde ama istiyoruz ki, AK Parti Meclis'te 300'ün üzerinde bir milletvekili ile çoğunluğu elde etsin ve 16 Nisan'da halkımızın kabul ettiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi güçlü şekilde hayata geçsin. Türkiye'nin önünde engel konmasın. Türkiye'nin hızı kesilmesin, hızı yavaşlatılmasın."

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, AK Parti Kocaeli Milletvekili ve adayı Cemil Yaman, AK Parti Kocaeli İl Başkan Vekili Abdullah Eryarsoy, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz'ın da katıldığı programda, girişimci kadınların sorularını cevaplandırdı.