Göğüs küçültme ameliyatı nedir?

Bazı kadınlar için meme büyüklüğü, vücut estetiği ve öz güveninin yanı sıra günlük yaşam aktivitelerini de olumsuz etkileyebilir. Kadınların göğüslerinin büyüklüğünü belirleyen faktörler arasında genetik yatkınlık, vücut ağırlığı ve hormonal etkiler yer alır. Göğüs küçültme ameliyatının amacı, göğüslerin boyutunu küçültmek, vücudunuzun geri kalanıyla daha orantılı olacak ve artık fonksiyonel veya estetik kaygıya neden olmayacak şekilde yeniden şekillendirmektir.

Sıklıkla talep edilen bu prosedürü, Dr.Leyla Arvas’a sorduk. Göğüs küçültme ameliyatı genel anestezi altında gerçekleştirilir. Prosedür kadının kendine güvenini yeniden kazanmasına, yaşam tarzını, görünümünü iyileştirmesine ve büyük göğüslerin neden olduğu fiziksel ve duygusal stresten kurtulmasına yardımcıolur.

Göğüs küçültme ameliyatı sırasında ne olur?

İdeal bir şekle sahip daha küçük, iyi şekillendirilmiş bir meme elde etmek için yağ, meme dokusu ve fazla cilt çıkarılır. Meme uçları daha genç ve dik bir pozisyona kaldırılır ve memeler yeniden şekillendirilerek daha küçük ve seksi memeler elde edilir. Meme altında ters T, L veya I şeklinde iz yapılan ameliyat tekniğine ve ihtiyaca göre şekillenir. Meme başı yukarı doğru taşındığından memenin areola denen koyu kısmında da çepeçevre kesi yapıldığından renk farkından dolayı hızla kaybolan bir iz oluşur.

Göğüs küçültme ne zaman düşünülmeli?

Sırt, omuz veya boyun ağrısı, sütyen askılarının çökertttiği omuzlar, büyük göğüslere bağlı cilt tahrişi veya göğüs-sırt ağrısı çekiyorsanız, bu ameliyat semptomları hafifletmek için tek seçenektir. Ameliyat göğüslerinizin şeklini iyileştirecektir.

Göğüs Küçültme İle İlgili Dikkate almanız gerekenler!

Ameliyattan sonra göğüsleriniz daha orantılı olacaktır. Ameliyat boyun, sırt ve omuz ağrısını hafifletecek, karşılığında bu, daha önce ağrı veya göğüs büyüklüğü nedeniyle engellenen daha fiziksel olarak daha aktif bir yaşam tarzına izin verecektir. Ameliyatın meme uçları, areolalar ve yara izleri dahil olmak üzere bazı bölgelerde his azalmasına neden olabileceğinin ihtimal dahilinde olduğunu unutmamak önemlidir. Bazı kadınlar ameliyattan sonra emzirme ile ilgili sorunlarla karşılaşabilir.

Konsültasyonunuz sırasında siz ve doktorunuz bu hususları konuşacak ve gereksinimlerinize ve yaşam tarzınıza en uygun seçeneği tartışacaksınız. Göğüslerinizin boyutu, şekli ve ne kadar küçültmek istediğiniz en iyi tekniği belirlemesine yardımcı olacak faktörlerdir.

İlk Muayenede ne olur?

Görüşmede olası tüm endişelerinizi ve sorularınızı yazmayı ve bunları hazır bulundurmayı unutmayın. Cerrahi seçeneklerinizi, her birinin artılarını ve eksilerini ve ayrıca tıbbi geçmişinizi tartışacaksınız. Almakta olduğunuz tüm ilaçları, geçmişte geçirmiş olabileceğiniz ciddi hastalıkları ve sigara içip içmediğinizin bilinmesi gerekecektir.

Gizli arşive yerleştirilecek tıbbi fotoğraf da dahil olmak üzere bir meme muayenesi yaptıracaksınız. Hamile kalmayı planlıyorsanız, prosedürü geciktirebileceğinizi unutmamak önemlidir.

Ayrıca ameliyat öncesi yaşınızda dikkate alınarak bir mammografi veya meme ultrasonu istenecektir.

Prosedür hakkında bilmeniz gereken her şey!

İşlem genel anestezi altında bir hastane operasyonudur ve fazla yağı, meme dokusunu ve sarkan deriyi çıkaracağı lolipop şeklindeki izleri içerir. Meme başı ve areola yeni yüksek pozisyonlarına kaldırılır. Areolalar büyütülürse veya gerilirse küçülürler ve meme ucunun üzerinde bulunan fazla deri aşağı indirilerek memeyi yeniden şekillendirmek için birleştirilir. Kol altındaki konturu iyileştirmek için liposuction kullanılabilir.

Yaralar ve kesiler neye benzeyecek?

İzler, sizin ve doktorunuzun üzerinde anlaştığınız kesi tipine göre değişir, doğal meme hatlarınızdaki bazı kesi çizgilerini mümkün olduğunca gizlenmesi yönündedir. Çoğu yara izi, ameliyattan sonra iyi bakılırsa, 18 ay sonunda kaybolma noktasına gelir. Estetik göğüs küçültmenin asıl amacı en az görünür yara izi ile en iyi sonucu elde etmektir.

İyileşme ve sonuçlarım ne kadar sürecek?

İyileşme süreniz, ameliyat sonrası talimatlarınız ve normal fiziksel aktivitenize ve işinize ne kadar süre geri dönebileceğiniz, prosedürünüze bağlı olarak kişiselleştirilecek ve ameliyattan önce tartışılacaktır. Takılması gerekecek bir tıbbi destek sutyeni alacaksınız.

Droktorunuz, cerrahi bölgenize nasıl bakacağınıza ve dikkat etmeniz gereken herhangi bir uyarı belirtisine ilişkin ayrıntılı talimatları paylaşacağını unutmamak önemlidir. İyileşme için geçen süre, hastadan hastaya büyük farklılıklar gösterir ve bu, özel durumunuza göre tartışılacaktır.

Göğüs küçültme ameliyatı uzun süreli sonuçlar vaad eder, önemli miktarda kilo alıp vermediğiniz veya hamile kalmadığınız sürece göğüsleriniz aynı boyutta kalacaktır. Yaşlanma ve yerçekimi zamanla memenizi etkileyebilir. Ameliyat sonrası rutin takipler atlanmamalıdır.

Göğüs Küçültme Ameliyatı Fiyatı Nedir?

Göğüs küçültme operasyonu kişinin hem daha estetik bir görünüme sahip olması hem de büyük memeden dolayı oluşan ağrılarını önlemek amacıyla yapılmaktadır. Özellikle son yıllarda çok fazla tercih edilen meme küçültme ameliyatı fiyatları doktor tarafından uygulanan tekniğe ve doktorun tecrübesine göre değişiklik göstermektedir. Göğüs küçültme ameliyatı estetik bir operasyon olduğu için SGK tarafından karşılanmaz.

Göğüs küçültme fiyatları 2021 yorumları arasında en çok döviz artışına bağlı değişiklik gösterdiği bilinmektedir. Meme küçültme fiyatları, yapılan hastane ve başka operasyon ile kombinlenmesine bağlı olarak ta değişebilir.

Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. +902122414624 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak Göğüs Küçültme ameliyatı fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleylaarvas.com

Facebook :@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas