İSTANBUL (AA) - Flamenko ile cazı harmanlayarak farklı bir yorum getiren, 2 Grammy ödüllü Diego el Cigala müzikseverlerle buluşacak.

Müzik eleştirmenleri tarafından "Flamenkonun Sinatrası" olarak nitelendirilen sanatçı İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yarın saat 20.00'de sahne alacak.

Sanatçı konserde, tango, bolero ve flamenko ritimleri ile duende türünün örneklerinden oluşan bir repertuvarı yorumlayacak.

- Picasso 2 Grammy getirdi

Sanatçı bir aileden gelen el Cigala, çok erken yaşlarda müziğe başladı. Asıl adı Diego Ramon Jimenez Salazar olan 50 yaşındaki sanatçı, solo kariyerine 1997'de "Undebel" adlı albümüyle adım attı. Sanatçının piyanist Bebo Valdes'le kaydettiği, 2003'te piyasaya çıkan "Lagrimas Negras" albümü bir Grammy, 3 Premios de la Musica, bir Ondas ve 5 Amigo ödülü kazanırken, New York Times tarafından yılın albümü seçildi.

Cigala'nın, 2005'te yaptığı ve Picasso'ya adadığı beşinci albümü "Picasso in My Eyes", en iyi flamenko albümü ve en iyi müzik klibi dallarında Latin Grammy Ödülü'ne layık görüldü. Sanatçı kariyeri boyunca, Bebo Valdes, Jerry Gonzalez, Tomatito, Raimundo Amador, Josemi Carmona, Jerry Gonzalez ve Salif Keita gibi isimlerle çalıştı.