Gümrük Müşavirlerinin Yükümlülükleri 4458 sayılı Gümrük Kanununun 181'inci ve müteakip maddelerinde yer alan gümrük yükümlülüğüne ilişkin maddelerinde, eşyanın herhangi bir gümrük rejimine tabi tutulmasına ilişkin gümrük beyannamesinin tescil tarihinde gümrük yükümlülüğünün başlayacağı ve yükümlünün de beyan sahibi olacağı hüküm altına alınmıştır.

Dolaylı temsil durumunda hesabına beyanda bulunan kişi de aynı yükümlülük içine girmektedir. Beyanda kullanılan veriler, kanunen alınması gereken vergilerin tamamen veya kısmen tahsil edilememesine sebep olduğu takdirde, beyanın yapılabilmesi için bu verileri veren ve bu verilerin yanlış olduğunu bilen veya normal olarak bilmesi gereken kişilerde gümrük vergilerinden sorumlu, tutulduklarından, beyan sahibinden sonra dolaylı temsilci olan gümrük müşavirleri vergi ödeme açısından müteselsilen sorumludurlar.

Gümrük müşavirleri, imzaladıkları beyanname ile ilgili cezai hükümlerin uygulanması açısından beyannamede belirtilen bilgiler ile beyannameye ekli belgelerin doğruluğu ve gümrük rejiminin gerektirdiği bütün yükümlülüklere uyulmasından sorumludur.

Gümrük Rejimi nedir, ne demektir?

Türk Dil Kurumu ‘’Rejim’’ kelimesini, yönetme, düzenleme biçimi, düzen olarak tanımlamaktadır.

Gümrük rejimini ise, konusu ve iktisadi amacına göre dış ticaret işlemine tabi tutulması planlanan ürünlere uygulanacak gümrük süreçlerinin sınıflandırılmaları olarak tanımlanabilir.

İstanbul’daki En İyi Gümrük Müşavirliği Firması Hangisidir?

1. Kızılkaya Gümrük Müşavirliği

2. Ercan Gümrük Müşavirliği

3. Denizer Gümrük Müşavirliği

4. Karaca Gümrükleme

5. Subaşı Gümrükleme

İstanbul’da birçok gümrük müşavirliği firması bulunmaktadır. Bunlar arasından en çok öne çıkan 5 firmayı yukarıdaki listede görebilirsiniz.