DÜZCE (AA) - Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nde yaşanan ve bazı yoğun bakım hastalarının başka hastanelere sevk edilmesine neden olan elektrik arızası giderildi.

Alınan bilgiye göre, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nde henüz sebebi bilinmeyen bir arıza nedeniyle elektrik kesintisi yaşandı. Arızanın ardından jeneratörlerin de devreye girmemesi nedeniyle hastaneye çok sayıda ambulans ile Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi.

Yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren birçok hasta ambulanslarla kentteki diğer hastanelere nakledilmeye başlandı.

Vali Zülkif Dağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arızanın nedeninin araştırıldığını belirterek, "Şu anda yetkililerden aldığım bilgiye göre hastanede teknik bir arıza var. Bunun giderilmesi için çalışılıyor. Yoğun bakımdaki hastalar başka hastanelere sevk ediliyor." diye konuştu.


- Arıza giderildi

Hastanenin başhekimi Bülent Gülerkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanede elektrik senkronizasyon hatası olduğunu ve arızanın giderildiğini söyledi.

Gülerkaya, elektrik şebekesinden hatta elektrik gelmediğini ifade ederek, "Elektrik kesintisi ve devamında devreye giren jeneratör bir süre sonra şebekenin tekrar hatta elektrik vermesi sonrası senkronizasyon hatası oluştu. Şebeke tüm elektrik hatlarımızı kilitledi. Jeneratör, elle bile kumanda edilemez hale geldi. Tüm teknik ekibimiz ve jeneratörün yerel desteğiyle çalışmalarımız az önce sonuç verdi. Şu an elektriğimiz şebekeden beslenmekte." dedi.


- "Hasta kaybımız yok"

Çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Gülerkaya, şunları kaydetti:

"Jeneratörümüz arızalı ancak ekipler çalışmalarına devam edecek. Sabaha kadar bu çalışmalar sürecek. Çevre illerden ve çevre hastanelerden yoğun destek aldık. Yoğun bakımda bulunan 16 hastamız hepsi sağlıklı ancak elektrik arızasının giderilmesinin uzun sürmesi nedeniyle tahliye programına başladık. Şu anda 2 hastamız üniversite hastanesinde, bir hasta ise Bolu'da tedavi altında."

Gülerkaya, hastanenin yoğun bakımında bulunan hastaların durumlarının iyi olduğunu, şu an sıkıntılı durumu atlattıklarını dile getirdi.

Acil servisin hizmette olduğunu belirten Gülerkaya, "Tüm doktorlarımız hastaneye çağrıldı, destek halindeler. AFAD ekiplerinden de destek aldık, tüm sağlık personeli de şu anda burada." ifadelerini kullandı.

Bülent Gülerkaya, arızadan dolayı bazı hastaların hayatını kaybettiği haberlerinin doğruyu yansıtmadığını vurgulayarak, "Eğer elektrik gelmeseydi tüm hastaları tahliye edebilecek kabiliyetimiz vardı. Hasta kaybımız yok, bu tür haberler yalan, gerçeği yansıtmamaktadır." dedi.