Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezindeki MYK toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti genel merkezinde, yeni seçilen milletvekilleri ve Genel İdare Kurulu üyeleri ile toplantı gerçekleştirecek, ardından basın açıklaması yapacak.

(Ankara/11.00)


EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Polatlı Ticaret Borsası Hasat Bayramı etkinliğine katılacak.

(Ankara/12.30)

2- TÜİK, 2017 yılı sinema ve tiyatro istatistiklerini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Azerbaycan ordusunun 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yapılacak askeri geçit törenine katılacak.

(Bakü)

2- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile Beşşar Esed rejiminin saldırı ve ablukasındaki bölgelerde durum takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Humus)


GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- Kapatılan Bank Asya'nın A Grubu hissedarı 24'ü tutuklu 3'ü firari 62 sanığın ''FETÖ'ye üye olmak'' suçundan yargılanmasına İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'deki Alibey Spor Salonu'nda başlanacak.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün, darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 460 kişinin yargılanmasına 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de aralarında yer aldığı 224 sanığın yargılandığı dava, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

(Ankara/09.30)


SPOR

1- Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası'nda C ve D gruplarında üçüncü maçlar oynanacak. C Grubu'nda Avustralya-Peru, Danimarka-Fransa, D Grubu'nda ise Nijerya-Arjantin, İzlanda-Hırvatistan karşı karşıya gelecek.

(Soçi/Moskova/17.00/Saint Petersburg/Rostov-On-Don/21.00)

2- 2018 Akdeniz Oyunları İspanya'nın Tarragona kentinde sürüyor.


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.