ANKARA (AA) – DJ Black Coffee olarak tanınan Güney Afrikalı müzisyen Nkosinathi Maphumulo'nun İsrail'de konser vermesi, İsrail hükümetinin Filistinlilere yönelik uygulamaları nedeniyle Güney Afrika'da tepki çekti.

Güney Afrika basınındaki haberlere göre, ünlü DJ'in hafta sonunda İsrail'de konser vermesi hem sanatçının hayranları hem de iktidardaki Afrika Ulusal Kongresi (ANC) yönetimi tarafından tepkiyle karşılandı. ANC yönetimi, Black Coffee'nin İsrail’de konser vermesini kınadı.

ANC Dış İlişkiler Başkanı Lindiweyle Zulu, İsrail'in, Filistin Devleti'nin kurulmasını engellediğini belirterek, "Filistin halkının haklı bir davası var. İsrail, Filistin halkının kendi kararını almasını ve bir devletin kurulmasını engellemeye çalışıyor." dedi.

Zulu ayrıca, Güney Afrikalı sanatçılara İsrail'e kültürel boykot uygulanması çağrısında bulundu.

- "Ekmek parası için gittim"

Black Coffee ise hayranlarının özellikle sosyal medya üzerinden gösterdikleri tepkiye cevap verdi.

Güney Afrikalı DJ, Twitter takipçilerinden gelen tepkilere, “Black Coffee bir siyasi parti değil. Ben ekmek param için gittim, ailemi doyurmak için çalışıyorum.” şeklinde karşılık verdi.

Güney Afrika Yahudi Milletvekilleri Kurulu Sözcüsü Charisse Zeifert ise Black Coffee’ye destek vererek, Güney Afrika’nın İsrail'e ambargo politikasından vazgeçmesini istedi.