Günümüzde ev ya da iş yeri gibi yaşam alanlarının güvenliği her zamankinden daha da önemli hale gelmiştir. Özellikle son yıllarda artan göç ile birlikte yaşanılan çevrede güvenli kaygıları da artmıştır. Güvenlik ihtiyacına en uygun çözüm olarak kamera ve alarm sistemleri ön plana çıkmaktadır. Güvenlik kameralarının kayıt etme özelliğinin olması dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı önemli bir caydırıcıdır. İzmir son yıllarda nüfus artışının olduğu illerin başında gelmektedir. Bu sebeple de izmir güvenlik kamerası kurulumu kaçınılmaz olmuştur.

Güvenlik Kamera Sistemleri Çeşitleri

Kablolu ve kablosuz olmak üzere 2 farklı tip güvenlik kamera sistemi vardır. Her ne kadar geçmiş yıllarda analog sistemli güvenli kameraları tercih edilse de günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte artık IP güvenlik kamera sistemleri daha yaygın olarak tercih edilmektedir. IP kameraların en önemli özelliği Wifi ağı sayesinde elde edilen görüntüyü anında bilgisayar ya da akıllı telefonlara ulaştırabilmesidir.

Güvenlik kamera sistemleri ihtiyaca göre birçok farklı özelliklere sahiptir. Piyasada bulunana güvenlik kamera çeşitleri iç ve dış mekân şartlarına en uygun yapıda tasarlanmıştır. Kullanım alanına göre güvenlik kameraları da hareket edebilen, kablosuz, kızılötesi bağlantılı, gece görüş özelliği ya da zoom yapabilme özelliklerine göre değişmektedir. Güvenlik kameralarında hangi özelliklerin olacağı kurulumun yapılacağı alana, ihtiyaca ve bütçeye göre değişkenlik göstermektedir. Güvenlik kamera fiyatlarını belirleyen faktörler ise hangi marka, model ve özelliğe sahip kamera sisteminin kurulacağıdır.

Kamera sistemleri günlük hayatımızın birçok alanında yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Özellikle evler, iş yerleri, fabrikalar, ofisler, AVM, park ve bahçeler, stadyumlar, kamu kurum ve kuruluşları, büyük ve küçük her tülü işletmelerde güvenlik kamera sistemleri tercih edilmektedir. Hem güvenliği hem de giriş çıkışları kontrol altına almak için tasarlanan güvenlik kameraları görüntü kaydetme özelliği sayesinde bir çok yönden olumlu işlev görmektedir. Örneğin trafik kazası, hırsızlık ya da olay yeri incelemelerinde güvenlik kamera kayıtları mahkemede delil olarak da kullanılmaktadır.

Güvenlik kamera çeşitleri şu şekildedir;

  • Dome kamera
  • Kızıl ötesi kamera
  • Kablosuz IP kamera
  • Termel kamera
  • Gece görüşlü kamera
  • Kablosuz analog kamera
  • Wifi kamera
  • Balıkgözü güvenlik kamerası

Güvenlik Kamera Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle güvenlik kamera seçiminde kameraların kullanım alanı en ince ayrıntısına kadar hesaplanarak iyi tespit edilmelidir. Kameraların iç ya da dış mekânda mı kullanılacağı bu aşamada belirlenmelidir. Mekânın ihtiyacına en uygun marka, model ve özellikte kamera sistemi tercih edilmelidir.
Seçilen kamera sisteminin çözünürlüğünün yüksek olmasına da dikkat edilmesi gerekir. Yüksek çözünürlükte ve görüntü kalitesi iyi olan kameraların tercih edilmesi tavsiye edilmektedir.

Kamera sistemi belirlendikten sonra kayıt sisteminin seçimi de önemlidir. Kayıt edilen video görüntülerinin bellekte ne kadar süre tutulacağı da tespit edilmelidir. Bu nedenle seçilen kamera sisteminin kayıt depolama özelliği ve kapasitesinin iyi araştırılmış olması gereklidir.

Tüm bunların yanı sıra İzmir güvenlik kamera sistemlerinin kurulumunu yapacak olan firmanın da alanında uzman, titiz işçilik sergileyen ve satış sonrası destek hizmeti veren bir güvenlik firması olmasına dikkat edilmesi gerekir.