ANKARA (AA) - Kızılay Güvenpark'ta 13 Mart 2016'da 36 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının planlayıcısı olduğu gerekçesiyle aranan PKK mensubu Vahit Ayçil'in ablası Vahide Kütküt, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği iddiasıyla yargılandığı davada hakim karşısına çıktı.

Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Vahide Kütküt ile avukatı katıldı.

Üzerine atılı suçlamayı reddeden Kütküt, araştırma görevlisi olarak çalıştığı Gazi Üniversitesindeki görevinden komisyon kararıyla ihraç edildiğini söyledi.

"Terör örgütü üyesi olarak suçlandığım için utanç duyuyorum" diyen Kütküt, hiçbir terör örgütüyle bağlantısının olmadığını savundu. ByLock kullandığı iddiasını kabul etmeyen Kütküt, "İki çocuğumdan ayrıyım. 18 aylık çocuğum beni tanımıyor. Hastayım, hastalığım ilerliyor. Tarifi imkansız acılar çekiyorum. Tahliyemi, yargılama sonucu beraatımı talep ediyorum." diye konuştu.

Kütküt, mahkeme başkanının sorusu üzerine, ByLock tespit edilen telefonun kendisine ait olduğunu ancak söz konusu programı yüklemediğini öne sürdü.

Sahte pasaportla eşi ve çocuklarıyla yurt dışına kaçmak isterken yakalandıkları hatırlatılan Vahide Kütküt, gözaltına alındıkları sırada çocuklarını hastaneye götürdüklerini öne sürdü.

Yakalama tutanağını kabul etmeyen Kütküt, "Çocukları hastaneye götürmek için bindiğimiz taksinin şoförü, hastaneyi arıyormuş gibi yaparak bizi jandarmaya teslim etti. Bizi kandırdı. O sırada hakkımda bir gözaltı kararı dahi yoktu." dedi.

Kütküt, örgütün izdivaç imamlarından biri olduğu ve sınav sorularını örgüt aracılığıyla önceden aldığı yönündeki iddiaları da kabul etmedi.

Kütküt'ün avukatı da müvekkilinin suçsuz olduğunu öne sürüp tahliye ve beraat istedi.

Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek davayı erteledi.