TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY)"iş dünyası yapılanması"na yönelik soruşturma sonucunda, örgüt adına faaliyette bulundukları ve örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 24 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Tekirdağ 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, 24 tutuklu sanık ile avukatları katıldı.

Tutuklu sanık Muhsin Karakuş duruşmadaki ifadesinde etkin pişmanlık yasası hükümlerinden faydalanmak istemediğini söyledi.

FETÖ ile olan ilişkisine 17- 25 Aralık sürecinin ardından son verdiğini ileri süren Karakuş, isnat edilen suçlamaları kabul etmedi.

Karakuş'un avukatı Gökhan Serez de müvekkilinin suçsuz olduğunu ve tahliye olması gerektiğini ileri sürdü.

Savunmasını, "Buradaki insanlar, 13 yıl önce katıldıkları geziden dolayı ifade veriyorlar. Bir gizli tanığın 'cemaat içinde şu kişi etkindi' diye ifade vermesi kimseyi terörist yapmaz. Müvekkilim, 2013 yılından sonra sohbete gitmemiş. Ancak 2015 yılında getirilen bir kanuna göre yargılanıyor ve terörist olarak nitelendiriliyor. Müvekkilim de dahil, bunlar tavuk bile kesemez. Delinin biri kuyuya bir taş atmış 40 akıllı çıkaramamış. İddianamedeki isnat edilen suçlar da bu nitelikte." sözleriyle sürdüren avukat Serez'e, mahkeme başkanı tepki gösterdi.

Mahkeme heyeti başkanı, avukat Serez'e, söz ve üslubuna dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Tutuklu sanıklar E. K. ve S. A. da terör örgütüyle bağlantılarının olmadığını savundu.

Sanıklardan 14'ünün savunmasının alındığı duruşma, yarına ertelendi.

- İddianameden

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 24 tutuklu sanık hakkında hazırlanan iddianamede, "terör örgütüne üye olmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte finansal destek sağlamak" suçlarından, 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.