Salon Halısı

Salonlar evinizin belki de en gözde ve dikkat çekici yeridir. Özel anlar, misafir ağırlamalar ve benzeri durumlara şahitlik eder. Salonların bu sebepten ötürü ağır ve gösterişli bir çizgide olması genelde tercih edilen bir durumdur. Her ne kadar zevkler tartışılmaz ve farklı olsa da, seçilen koltukların koyu tonlu renkler içermesi ve ya kullanılan aksesuarların şatafatlı, gösterişli olması salon için alışılagelmiş bir durumdur. Bu sebeple salon için kullanılan halıların deseni, rengi, boyutu da önem arz eder. Evin ve eşyaların renk uyumuna göre dekore edilmesi halıyla tamamlanır. Seçtiğiniz halının kaliteli ve kullanışlı olması gerekir. Kolay temizlenmesi, yumuşak olması ve kaymaz yapıya sahip olması önemli özelliklerini yansıtır. Evinizin havasına uygun renkte halıyı bularak salonunuzun dekorasyonunu en iyi şekilde tamamlayabilirsiniz.

Oturma Odası Halısı

Vaktinizin bir çoğunu geçirdiğiniz, günün stresinden, yorgunluğundan, kalabalığından arındığınız ve huzur bulduğunuz yer evinizin en güzel ve sıcak köşesi oturma odasıdır. Sakinleşmek, dinlenmek, yorgunluk atmak için tercih ettiğiniz oturma odasında dekorasyon ve renk uyumu çok önemlidir. Nispeten daha dingin, sakin, göz yormayan, canlı ve pozitif enerji verecek seçimler yapmak oturma odası için doğru olacaktır. Seçtiğiniz mobilyaların çok geniş ve kalafatlı değil, daha sade, minimal olmasına özen göstermelisiniz.

Mobilyaları daha çok açık renk tonlarında seçmeniz evin içerisine yayacağı enerjiyi olumlu etkiler. Perdeler ve halılar ise odayı süsleyen asıl karakterlerdir. Tabii ki her şeyden önce, seçimlerde önceliğiniz kendi tarzınızdır. Halılarınızın minimal desenli, sade, kullanışlı, leke tutmayan özelliklerde olması önemlidir. Odaya kattığı havayı gölgede bırakmamak adına hem şık ve zarif hem de sade ve kullanışlı olmasına özen göstermelisiniz.

Mutfak Halısı

Mutfak günün bir çok saatinde kullanılan ve yoğun bir temponun sergilendiği alanlardır. Yiyecekler ve içecekler dikkatli olunmadığı takdirde zorlu lekelere sebebiyet verebilir. Bu sebeple mutfaklarınızda yünlü, kalın, kullanışlı halılar tercih etmemelisiniz. Bunun aksine kaymayan yapıda, ince, leke tutmayan ve yıkanabilir özelliklerde halı seçmelisiniz. Hem kullanışlı hem pratik bir halı mutfakta daha şık duracaktır. Leke gösterme