GAZZE (AA) - Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC), Mısır tarafından Kahire'de 21 Kasım'da düzenlenmesi planlanan "Filistin ulusal diyalog oturumları"na davet edildiklerini duyurdu.

FDHKC'den yapılan yazılı açıklamada, Kahire'de düzenlenecek Filistin ulusal diyalog oturumlarına Mısır'dan resmi davet ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu toplantıda ulusal birliğin tesisi, bölünmenin sona emesi ve yasama yürütme organlarının işleyişiyle ilgili konuların masaya yatırılacağı ifade edildi.

Davetin memnuniyetle karşılandığı kaydedilen açıklamada, davete icabet edileceği aktarıldı.

Hamas ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) de dün oturumlara katılım için Mısır'dan resmi davet iletildiğini duyurmuştu.

Hamas ve Fetih heyetleri Mısır'ın başkenti Kahire'deki müzakereler kapsamında 12 Ekim'de, Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "uzlaşı anlaşmasını" imzalamıştı. Anlaşma kapsamında Hamas, Gazze'deki sınır kapılarını 1 Kasım'da Filistin yönetimine devretmişti.

Anlaşmayla Filistin Uzlaşı Hükümeti'nin en geç 1 Aralık'a kadar Gazze'deki tüm görevlerini Batı Şeria'da olduğu gibi yerine getirmesi planlanıyor.