GAZZE (AA) - Hamas, İsrail ordusunun, Batı Şeria ve Gazze'deki barışçıl göstericileri kasıtlı olarak öldürmesinin, "Siyonist işgal güçlerinin cinayetler işlediği gerçeğini" bir kez daha gözler önüne serdiğini belirtti.

Hamas sözcüsü Hazım Kasım yaptığı yazılı açıklamada, "ABD'nin aldığı son karar, siyonist işgalcinin halkımıza saldırma cüretini artırdı." ifadelerini kullandı.

Filistinlilerin İntifada için İsrail askerlerinin karşısına çıkmasını, "ABD'nin Kudüs kararına bir meydan okuma" olarak değerlendiren Kasım, Filistin halkının bu kararın uygulamaya konulmasına izin vermeyeceğini, haklarını geri alana kadar mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.

Kasım, İsrail'in saldırılarının ve ABD'nin ona verdiği desteğin, "Filistin uzlaşısı konusunda acele edilmesini gerektirdiğini" savunarak, Filistin yönetimine uzlaşı çerçevesinde yapılan anlaşmaların bir an önce uygulamaya konulması çağrısında bulundu.

- Olaylarda şu ana kadar 8 Filistinli şehit oldu

İsrail'in, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından Gazze, Kudüs ve işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilere müdahalesi ile geçen hafta Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında şu ana kadar 8 Filistinli şehit oldu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın söz konusu kararının ardından başlayan olaylarda çok sayıda Filistinli gerçek ve plastik mermiyle yaralanırken, yüzlercesi de atılan gaz bombalarından etkilendi.