ORDU (AA) - Ordu'da, Osmanlı dönemindeki hac yolculuğunun anlatıldığı "Haremeyn, Hac-Mukaddese Yolculuk" adlı sergi yoğun ilgi görüyor.

Ordu Büyükşehir Sanat Galerisinde 14 Aralık'ta açılan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü koleksiyon ve arşivlerinden derlenen eserlerden oluşan sergide, Kabe örtüsü, yazma eser, harita, kartpostal, belge, berat, fotoğraf ve çeşitli objelerin yanı sıra Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerifi de yer alıyor.

Sergiye yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, zaman zaman duygulu anlar yaşarken, eserleri fotoğraflama şansı da yakalıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen sergiyi Ordulular ile buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kutsal toprakların manevi havasının sergi vasıtasıyla Ordu'ya geldiğine dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti:

"Dinimize göre imkanı olanların hac ibadetini yerine getirmesi farzdır. Hac ibadetini yapan hemşehrilerimiz o mübarek toprakları görüyor ancak bu herkese nasip olmuyor. Bu nedenle imkanı olmayan veya çeşitli nedenlerle o mübarek beldeleri göremeyenler için biz de İstanbul Büyükşehir Belediyemizle içerisinde Kabe örtüsü, yazma eser, harita, kartpostal, belge, berat, fotoğraf ve çeşitli objelerin yanı sıra Hazreti Peygamberimizin Sakal-ı Şeriflerinin de yer aldığı bu sergiyi hemşehrilerimizle buluşturmak istedik. Bütün Orduluları bu kıymetli sergimizi gezip görmeye davet ediyorum."

- 6 günde 3 bin kişi ziyaret etti

Yılmaz, serginin açıldığı ilk günden bu yana vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını, sergiyi 6 günde 3 bin kişinin ziyaret ettiğini belirtti.

En çok ilginin her yerde olduğu gibi Hazreti Muhammed'in Sakal-ı Şerif'i olduğuna işaret eden Yılmaz, "Buraya gelen herkes önce onu görmek istiyor ve duygulu anlar yaşıyor." ifadesini kullandı.

Yılmaz, serginin 11 Ocak 2018'e kadar gezilebileceğini sözlerine ekledi.

Sergiyi gezen vatandaşlardan Yasemin Keskin ise sergiyi açtıkları için yetkililere teşekkür ederek, "Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif'ini Ordu'da görmek çok güzel bir duygu. Çünkü Sakal-ı Şerif'i her zaman ve her yerde görme şansımız olmuyor. Sergiyi gelip gördüğüm için çok mutluyum." diye konuştu.