HATAY (AA) - Suriye'den yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçmeye çalışırken yakalanan ve terör örgütü YPG/PKK üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan iki kardeşten birinin 5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına, diğerinin ise beraatine hükmedildi.

Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Afrin doğumlu tutuklu sanıklar M.B. (16) hazır bulundu. Ağabeyi Abdurrahman B. (20) ise cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar, tercüman aracılığıyla savunma yaptı.

Abdurrahman B. savunmasında, Afrin Cinderes beldesinde yaşarken 2016 yılında örgüt mensuplarının baskısıyla YPG/PKK'ya katıldığını anlattı.

Silahlı eğitim aldığını aktaran sanık "11 ay YPG/PKK saflarında eğitim aldım, sonrasında bizi eve gönderdiler. Türkiye'ye kardeşim Mustafa ile çalışmak amacıyla geldim. 2014-2015 yıllarında kardeşimle İstanbul'a ablamın yanına gitmiştik. Olaylar bu şekilde, pişmanım." ifadesini kulladı.

M.B. ise hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Cumhuriyet savcısı da mütalaasında, suça sürüklenen çocuk M.B. hakkında kesin ve somut bir delil elde edilemediğinden beraatini, ağabeyinin ise PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG terör örgütüne üye olduğu gerekçesiyle cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, Abdurrahman B'yi 5 yıl hapis cezasına çarptırdı, kardeşinin ise beraatine karar verdi.