Çikolata her yaş grubunun damak tadına da kalbine de hitap eden en özel lezzetlerden biridir. Çikolata aşıkları çok sevdikleri bu lezzetin her bir lokmasında farklı diyarlara lezzet yolculuğu yaparlar. Bununla birlikte çikolatanın kimyasal bileşiminin ruh halimizi yükselten endorfin salınımından sorumlu olduğunu gösteren bilimsel çalışmalar olduğunu açıkça ifade edebiliriz. Kendimizi kötü hissettiğimiz her an en yakınımızdaki çikolata paketinize uzanmamızın nedeni tam olarak budur. Evet, bundan sonra yaptığınız bu hareket için kendinizi sorumlu hissetmeyin, çünkü kendinize ve vücudunuza fark etmeden bir iyilik yapıyorsunuz. Hazz yalnızca çikolata severler için değil makaron severler için de başvurulacak ilk adres olarak birçok farklı makaron türünü sizlerin beğenisine sunuyor. Kan portakalından vanilyalıya kadar geniş bir lezzet yelpazesinde üretilen makaron çeşitleriyle ve birbirinden özel çikolata alternatifleriyle tanışmak için sizi hazz.com.tr adresine bekliyoruz.

Son zamanlarda yapılan birçok farklı araştırmaya göre çikolata bizi mutlu etmenin yanı sıra demir ve magnezyum açısından zengin bir besin olma özelliğine sahiptir. Aynı zamanda bir antioksidan kaynağıdır ve kolesterolü düşürme özelliği vardır. İşte bu noktada çikolata tüketimine devam etmenin çok normal olduğunun altını çizmek istiyoruz tabii ki kontrolü elde tutarak…

Çikolata yemek vücudun endorfin gibi iyi hissettiren kimyasalları salgılaması için uyarılmasını sağlar. Diğer sinir iletici sistemlerle etkileşime girmesinin yanı sıra bu etkileşimler sayesinde ruh halini de etkiler. Ayrıca 1996 yılında yapılan bir araştırmaya göre çikolata kadınların beyinlerinde endorfin salınımına neden olarak onları mutlu etmektedir.

Bu yüzden birçok kadın ilk lokmadan sonra çikolatanın kendisini iyi hissettirdiğinden bahseder, gördüğümüz kadarıyla çok da haksız sayılmazlar… Bu aşamada iyi hissetmeyi sağlayan kimyasallar, kakao kan dolaşımında emildikçe haz duygularıyla birlikte daha da artar. Unutmamanız gereken nokta ise tükettiğiniz çikolatadaki kakao miktarının kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak kimyasalların miktarı üzerinde doğrudan etkili olduğudur. Kakao oranları her çikolatada farklı olduğundan kakao yüzdesinin, kakao çekirdekleri ile kakao yağı miktarının bir kombinasyonu olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca bu etkenler çikolatanın kremsi tadını ve yoğunluğunu da etkiler.

Kabul edilen bilimsel gerçek zevk alınan yiyeceklerin tüketilmesinin beynin ödül merkezlerini tetiklediği ve kişinin olumlu duygularla dolmasını sağladığı yönündedir. Bu birçok farklı yiyecek için söylenebilse de çikolata severlerdenseniz çok şanslı olduğunuz bir gerçek! Muhteşem bir lezzet şöleni yaşarken lehinize çalışan fiziksel ve duygusal faktörlerin etkisiyle ruh halinizi de çok yukarılara çekebilirsiniz.

Hangi Çikolatayı Tercih Edersiniz?

Çikolatanın dünyanın her yerindeki her yaştan insanın tüketmekten en çok zevk aldığı ürünlerden biri olduğu konusunda hemfikir olduğumuzdan eminiz. Ancak çikolata kelimesi tek bir ürünün karşılığı değildir. Hepsi birbirinden farklı olan ve farklı damak zevklerine hitap eden birçok farklı çikolata çeşidi vardır.

Sütlü çikolata en yaygın olan ve birçok kişinin tüketmekten en keyif aldığı çikolata türü olma özelliğine sahiptir. Sütlü çikolatanın katı çikolata ile başlayan yolculuğu sıvı, toz ya da yoğunlaştırılmış formda süt eklenmesiyle devam eder. Birçok çikolatanın üretiminde sütlü çikolata bazı kullanılır.

Saf kakaoya en yakın olan form bitter çikolatadır. Genellikle katkı maddesi içermediğinden dolayı sade çikolata olarak da adlandırılır. Yağ içeriği eklenen sütten değil kakao yağından kaynaklanmaktadır. Ayrıca kakao çekirdeğine profil olarak daha yakın olduğundan tüketildiği sırada çok daha saf bir lezzet alınmasını sağlar.

Beyaz çikolatanın içinde bolca süt ve ilave şeker vardır. Ancak beyaz çikolatada kakao değil kakao yağı bulunur. Üretim sürecinde herhangi bir katkı maddesi olmadığından kakao yağı nedeniyle beyaz renklidir. Beyaz çikolatanın bir çikolata ürünü sayılabilmesi için içerisinde en az %20 oranında kakao yağı bulunmalıdır. Beyaz çikolata sütlü ve bitter çikolataya oranla daha tatlı daha hafif lezzettedir. İçinde kakao bulunmadığından ilave lezzet sağlanması için genellikle vanilya gibi ekstra malzemeler kullanılarak üretilir.

Hazz Lezzetleri Sizi Bekliyor

Makaron dünyanın dört bir köşesinde kendi hayran kitlesine sahip olan ve ülkemizde de popülaritesini arttıran bir ürün olarak bilinir. Yumurta beyazı, şeker, badem tozu ya da badem unu gibi malzemeler kullanılar üretilir ve bezeye benzer. İki kurabiyenin arasına koyulan lezzetli kremaların muhteşemliğe giden bir adım olabileceğinin kanıtı olan makaronlar Hazz tarafından en kaliteli malzemelerin kullanılmasıyla ve büyük bir özenle hazırlanmaktadır. Siz de Hazz’ın geniş ürün yelpazesinde yer alan ve her biri ayrı bir lezzet şöleni olan çikolata ve makaron ürünleri ile en sıradan gününüzü dahi olağan dışı bir hale getirmek için https://www.hazz.com.tr/ adresini ziyaret ederken özel şekilde hazırlanana ürünleri keşfetmenin ayrıcalığını yaşayabilirsiniz. Birbirinden özel Hazz lezzetlerini markanın online alışveriş platformundan inceleyebilir, istediğiniz ürünleri alışveriş sepetinize ekledikten sonra Hazz’ın güvenilir ödeme alternatiflerinden yararlanarak tek bir tıkla satın alabilirsiniz. Markanın anlaşmalı olduğu kargo şirketleri aracılığıyla Türkiye’nin dört bir yanına en kısa sürede ve en taze şekilde gelen ürünleri keyifle tüketmeye başlayabilirsiniz.