TEKİRDAĞ (AA) - MESUT KARADUMAN - Tekirdağ'da yaşayan bedensel engelli Aynur ve Hasan Yavaş çifti, hayatlarını 30 yıldır kimseye muhtaç olmadan mutlu bir şekilde sürdürüyor.

Görücü usulüyle 30 yıl önce evlenen Yavaş çifti, birbirlerine destek olarak hayatı da işi de paylaşıyor. Hasan Yavaş, fabrikadaki işinden ayrıldıktan sonra eşinin KOSGEB'e sunduğu projenin kabul edilmesinin ardından açtıkları tuhafiye dükkanında beraber çalışmaya başladı. Yavaş çifti, sabah beraber açtıkları 20 metrekarelik dükkanlarında akşama kadar birbirlerine destek olarak evlerine ekmek götürüyor.

Aynur Yavaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 yıldır karşılarına birçok engel çıktığını ama birbirlerine destek olarak sevgiyle her şeyin üstesinden geldiklerini söyledi.

Yavaş, evlilikleri bitirmenin kolay olduğunu ifade ederek, "Biz görücü usulüyle evlendik. Bir düğünde karşılaştık, tanıştık. Kısmetmiş oldu. 30 yıldır evliyiz. 1987'de evlendik 1988 yılında oğlumuz dünyaya geldi. İlk evlendiğimizde eşim tek başına çalışıp evimizi geçindiriyordu. Sonra oğlumuz talihsiz bir trafik kazası geçirdi. Onun tedavilerinden sonra dükkanımızı açtık. Beraber burada çalışıyoruz." dedi.

- "Eşimle güç birliği yaparak ayakta duruyoruz"

30 yıllık evliliklerinin nasıl geçtiğini anlamadığını belirten Yavaş, "KOSGEB'e sunduğum projenin kabul edilmesiyle işimizi daha da büyüttük. Uzun bir evliliğin sırrı ilk önce saygıdan geçiyor. Birbirimizi anlamaya çalışarak hayatımızı sürdürüyoruz. Hem güzel bir evliliği hem de iş hayatını birbirine karıştırmadan güzel bir şekilde devam ettiriyoruz. Eşimle güç birliği yaparak ayakta duruyoruz. Hayat insana her zaman toz pembe değil." ifadelerini kullandı.

- "Sevgiyle engellerin hepsi aşılır"

Yavaş, yaşadıkları olumsuzluklara rağmen hiçbir zaman engelli oldukları için hayata küsmediklerinin altını çizerek, "Önemli olan yaşadığın olayın üstesinden gelebilmek. Bir kişinin fedakarlığı ile olmuyor. Her şey iki taraflı oluyor. Sevgiyle engellerin hepsi aşılır. Biz engelliyiz ama engelli gibi değil hayatın bize bıraktıklarıyla yaşamaya çalıştık. Birbirimizi tamamlamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

- "Her engeli beraber aşıyoruz"

Hasan Yavaş da eşiyle 30 yıldır saygı ve sevgi çerçevesinde güzel bir evliliği geride bıraktıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Aile çok önemli. Biz eşim ve çocuğumuzla birlikte acısıyla tatlısıyla bugünlere beraber geldik. Karşımıza çıkan engelleri beraber karar vererek aştık bugüne kadar. 30 yıllık evliliğin sırrı sevgi saygıdan geçiyor. Engelli de olsak biz kendi kendimize kimseye muhtaç olmadan hayatımızı sürdürüyoruz. 30 yıldır bir ömrü paylaşıyoruz. Her engeli beraber aşıyoruz, beraber düşüp beraber kalkıyoruz."