Amazon’un AmazonBasics markası ile ürettiği ilk televizyonları Hindistan’da satışa çıkacak. Dünyanın en çok para kazanan şirketlerinden biri olan Amazon, pek çok sektöre adım attığı gibi şimdi de televizyon piyasasına adım atmaya hazırlanıyor. Amazon Prime ile dijital yayıncılık alanında yaptığı atılımdan sonra dünyaca ünlü şirket televizyon üretmeye de başladı. AmazonBasics marka adı ile üretilecek olan ilk televizyonlar ise şaşırtıcı bir kararla 2021 yılı içerisinde Hindistan’da satışa sunulacak.

AmazonBasics akıllı televizyonların piyasa çıkmasıyla Amazonun ev için tasarladığı elektronik aletlere bir yenisi daha eklenecek. Firmanın akıllı hoparlör, akıllı TV eklentisi ve ev içi güvenlik cihazları gibi daha pek çok elektronik aleti bulunuyor.

Amazon’un Yeni Hedefi Televizyon Sektörü

Halihazırda Fire TV adlı televizyon eklentisi ve Amazon Prime dijital yayın platformu ile televizyon sektörüne giriş yapan Amazon, piyasaya yeni süreceği televizyonlarla da sektöre kalıcı olarak damga vurmayı amaçlıyor. Marka adının AmazonBasics olacağı televizyonlar, müşterilerine 4K çözünürlük kalitesi ve Dolby Vision, HDR10 gibi teknolojilerle desteklenmiş yüksek bir görüntü kalitesi sunmayı hedefliyor.

Yüksek görüntü kalitesinin yanında iddialı da bir işletim sistemine sahip olacak olan AmazonBasics, Fire OS işletim sistemi ile alıcıya çıkacak. Birçok kişinin yakından bildiği ve sevdiği Fire OS işletim sistemi, Amazon tarafından diğer televizyonlara da lisanslanıyordu.

Amazon Tvlerde Alexa’da Olacak

Bununla birlikte AmazonBasics televizyonlar, Amazonun ünlü akıllı hoparlör teknolojisi Alexa Built-in’e de sahip olacak. Amazon, fiyat konusunda da kitlesinin yüzünü güldüreceğe benziyor. Bu televizyonlardan birine sahip olmak isteyen insanlar, 55 inç ekrana 480 dolar, 50 inç ekrana ise yalnızca 410 dolar gibi bir ücret ödeyecekler. Bu fiyat politikası sayesinde Amazon kullanıcı kitlesini mümkün olduğunca geniş tutmayı amaçlıyor.

AmazonBasics Türkiye’de Satılacak Mı?

Görünüşe göre AmazonBasics, piyasadaki diğer akıllı LED televizyonların daha uygun fiyatlı bir alternatifi olacak. Dünyada ilk kez Hindistan pazarında satışa sunulacak olan televizyonların Türkiye’de de satılıp satılmayacağı ise merak konusu. Yıl içerisinde konuyla ilgili çok daha fazla gelişmenin basına yansıması bekleniyor.

Bu yazı teknogaste.com tarafından hazırlanmıştır.