ZAGREB (AA) - Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic, 24 Haziran'daki seçim zaferinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Hırvatistan Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kitarovic'in Türk mevkidaşına tebrik mesajı gönderdiği belirtilirken, Hırvat liderin mesajında, Erdoğan'ın görevi boyunca Türk halkının geleceği ve ülkesinin istikrarı için özenle çalışacağına inandığını belirttiği ifade edildi.

Mesajında, Hırvatistan ile Türkiye'nin hem ikili hem uluslararası ilişkiler anlamında birçok alanda iş birliği yaptığına işaret eden Kitarovic, şunları kaydetti:

"Dostluğumuzu kuvvetlendirmek için yeni dönemde de çalışmaya devam edeceğimize inanıyorum. İki ülke açısından da önemli yatırım alanları olan ticaret, turizm ve enerjiye odaklanacağız. Güneydoğu Avrupa'nın istikrarı, güvenliği ve geleceği için sizin iş birliğiniz son derece önemli."

Kitarovic ayrıca, Batı Balkanlar'da Bosna Hersek'e ayrı bir önem verdiklerinin altını çizerek, bundan dolayı Hırvatistan, Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki üçlü mekanizmanın daha da güçlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.