ROTTERDAM (AA) - Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Hollanda, ülkede 21 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Türk seçmenlere sandığa gitme çağrısında bulundu.

UETD Hollanda'nın Rotterdam’da düzenlediği "Genişletilmiş İstişare Toplantısı"na, UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya'nın yanı sıra bazı siyasi partilerin temsilcileri ve adayları, Türk sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle Türk ve Hollanda medyası da katıldı.

Programda konuşan UETD Hollanda Başkanı Turan Atmaca, yerel seçimlerde kayıtlı yaklaşık 300 bin Türk seçmenin olduğunu hatırlatarak oy kullanma çağrısı yaptı.

Atmaca, "Oy kullanmak bir külfet değil, tam tersine bir ayrıcalıktır, bir imkandır, bir fırsattır. Sesinizi en iyi şekilde duyurabileceğiniz, gücünüzü en etkin şekilde gösterebileceğiniz yer sandıktır. Hollanda’nın tamamında sandıkları aşkınızla, sevginizle, azminizle doldurmanızı bekliyorum. Unutmayın, temsil edilmediğiniz yerlerde söz hakkınız yoktur. Siz sahip çıktığınız sürece, bu millet Hollanda'nın dört bir tarafında temsil edilecektir." dedi.

Bütün partilerin Türk vatandaşlarının oylarının çantada keklik olmadığını bilmesi gerektiğini vurgulayan Atmaca, "Yaşadığımız şehirlerde bizlere nasıl hizmet edecekler. Bu konuda bizleri ikna etmeleri gerekiyor. Hollanda'da yaşayan Türk toplumunun popülist laflara karnı toktur, bunu böyle bilsinler. Bizler tarih boyunca hiçbir milleti sömürmedik ve hiçbir millete soykırım yapmadık. Türkiye ve Hollanda'da yaşayan Türk toplumu üzerinden siyaset yapmayalım ve dürüst olalım." ifadesini kullandı.

Atmaca, Hollanda'da yaşayan Türklerin toplumun her alanında bulunduğunu ve faydalı işler yaptıklarını belirterek yöneticilerin ve Hollandalıların bunu bilmesi ve görmesi gerektiğini söyledi.

Toplantıda, Denk Partisi, Nida Partisi, Birlik Partisi, İşçi Partisi (PvdA) ve Demokratlar 66 (D66) adına katılan temsilciler de yerel seçimlere yönelik konuşma yaptılar.