DİYARBAKIR (AA) - Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Yemen'e uygulanan ablukaya ilişkin, "Yemen'in etrafında deniz ablukası uygulayarak henüz dişleri çıkmamış bebeklerin derilerinin kemiklerine yapışmasına sebebiyet verdiler." dedi.

Yapıcıoğlu, partisince Kayapınar Kültür Merkezi Konferansa Salonunda düzenlenen Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçe olağan kongresinde yaptığı konuşmada, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen'e uyguladığı ablukanın kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Uygulanan ablukanın kardeşlik hukukuyla bağdaşmadığını vurgulayan Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Güçlü olmayı haklı olmanın gerekçesi olarak kabul edenlerin kendi değerlerini terk edip Batının değerlerine dört elle sarılıp onlara uşaklık edenler bu nedenledir ki Yemen’in etrafında deniz ablukası uygulayarak henüz dişleri çıkmamış bebeklerin derilerinin kemiklerine yapışmasına sebebiyet verdiler. İçeriye gıda maddesinin girmesine izin vermiyorlar. Çünkü daha yakın bir geçmişte yüz milyar dolardan daha fazla ümmetin parasını harcayarak ABD'den son derece gelişmiş silah aldılar."

- "Zaferiniz çocukları açlıktan öldürmek midir?"

Küresel ölçekte çok ciddi adaletsizlikler ve zülümler yapıldığını vurgulayan Yapıcıoğlu, "BM Güvenlik Konseyi’nin yapısından kaynaklı ama ondan öte kapitalist zihniyetten dolayı dünyanın her tarafında kan akıyor. Genellikle de akan kan Müslüman kanıdır." ifadesini kullandı.

Yapıcıoğlu, ABD Başkanı Trump'un seçim kampanyasında İslam'a ve Müslümanlara her türlü hakareti yaptığını, başkan seçildikten sonra da pek çok İslam ülkesi vatandaşına vize yasağı getirdiğini aktardı.

Yapıcıoğlu, şu görüşlere yer verdi:

"Suudi Arabistan'ı ziyaret ederken bilboardlarda Suud kralıyla, Trump'ın resmi yan yana 'Birlikte zafere ulaşacağız' diye yazdılar. Nedir sizin zaferiniz ey zalimler? Zaferiniz çocukları açlıktan öldürmek midir? Zaferiniz bitap düşen ümmeti biraz daha parçalamak mıdır? Zaferiniz ümmetin kaynaklarını ABD vampirine biraz daha akıtmak mıdır? Sadece Yemen'de değil, Şam'da ve Halep'de benzerleri yaşanmıyor mu? Orada da Esed rejimi benzer zulümleri yaşatıyor."

Dünyanın neresinde kim tarafından yapılırsa yapılsın zulme karşı çıkılması gerektiğini işaret eden Yapcığıoğlu, "Bu iş böyle olmamalı. Bizimle aynı kıbleye yönelen insan zulüm ettiğinde de onun elinden tutup, onun zulmüne engel olmak vazifemiz değil mi? Niçin sadece seyirci kalıyoruz." dedi.

Yapıcıoğlu, asgari ücretten alınan verginin kaldırılması için partilere çağrıda bulunarak, "Mecliste bulunan her dört partiye birden sesleniyoruz. Sizin bu millete verilmiş bir sözünüz vardı. 2012 yılının Eylül ayında asgari ücretliden vergi alınmaması için imza attınız ama bunu meclise sevk edip kanun haline getirmediniz." ifadesini kullandı.

Tek liste ile gidilen seçimde ilçe başkanlığına Mehmet Demir, yeniden seçildi.