İSTANBUL (AA) - Hukukçular Platformu üyesi avukatlar, gönüllü askerlik başvurusu yaparak, Zeytin Dalı Harekatı'na desteklerini açıkladı.

Hukukçular Platformu üyesi avukatlar, Bakırköy Askerlik Şubesi önünde bir araya geldi. Gönüllü askerlik başvuru dilekçelerini imzalan avukatlar, askerlik şubesine verdi.

Avukatlar adına basın açıklamasını okuyan avukat Zeki Arıtürk, Anayasa'da belirtilen ve uluslararası anlaşmalardan doğan, Türkiye'nin meşru müdafaa haklarından olan sınırında terörün ve şer odaklarının yok edilmesi harekatında şu ana kadar şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Her daim mazlumun yanında yer alan milletin ve şanlı ordunun, bugün Suriye'de devam eden zulmü sona erdirmek adına kapsamlı bir harekat yürüttüğünü anlatan Arıtürk, şunları kaydetti:

"Bu harekatın sınırımızdaki tüm tehdit unsurları temizlenene kadar devam etmesi gerekmektedir. Bizler hukukçular olarak her daim ülkemizin, milletimizin ve şanlı ordumuzun yanında yer aldığımızın bilinmesini istiyoruz. Buradan harekata düğüne gider gibi giden, 'Bizi beklemesinler.' diye ailesine mesaj gönderen şanlı askerlerimizin alınlarından öpüyor, milletçe bağrımıza bastığımızı belirtmek istiyoruz. Bedir Savaşı ile başlayıp, Uhud, Hendek ile devam eden Mekke'nin fethi ile sonuçlanan, Malazgirt ile başlayıp Kudüs'ün fethi ile devam edip İstanbul'un fethi ile taçlanan, Mısır, Hicaz, Balkanlar ve Kafkasya'nın fethi ile şahlanan milletimiz, Suriye'de de Allah'ın izni ile muvaffak olacaktır. Nice şehitlerimiz sayesinde evlatlarımız hür doğdu, hür yaşayacaklar. Neslimiz daim, imanımız kaim, devletimiz ebet müddet olsun. Bizler hukukçular olarak gerek Afrin'de gerekse ihtiyaç duyulan herhangi bir yerde her daim ordumuzda görev almaktan geri durmayacağımızı belirtmek amacıyla gönüllü askerlik dilekçelerimizi teslim ediyoruz."

Basın açıklamasının ardından Bakırköy Askerlik Şubesi Başkanı Personel Albay İsmail Kuzgun, avukatlara verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.