İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için bir dizi etkinlik düzenleyecek.

İBB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 23 Nisan coşkusunun en güzel yaşanacağı mekanlardan biri Yenikapı olacak. Çocuklar, yarın ve 23 Nisan'da Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek "İstanbul Çocuk Festivali"nde bayram sevincini gönüllerince yaşayacak.

Metro İstanbul, çocuklar için hazırladığı vagonlarla bayram coşkusunu yaşatacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bazı metro ve tramvay hatlarında "Çocuk Trenleri" sefer yapacak.

Kültür AŞ, çocukların aileleriyle hoşça vakit geçirebilmesi ve bayram coşkusunu yaşaması için bir dizi etkinlik düzenleyecek. Miniatürk, bu yıl yine çeşitli etkinlikler ve atölye çalışmaları ile coşkulu kutlama mekanlarının başında gelecek.

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün, Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu iş birliği ile gerçekleştireceği "İBB Uluslararası 23 Nisan Buz Hokeyi Turnuvası", İBB Silivrikapı Buz Pisti'nde başladı. Turnuva yarın sona erecek.

İBB ve İstanbul Uçurtmacılar Derneği'nin iş birliğiyle bugün ve yarın Maltepe Sahili'nde, "6. İstanbul Uluslararası Uçurtma Festivali" gerçekleştirilecek. Festival, 10 ülkeden 20'yi aşkın profesyonel uçurtmacıyı İstanbul'da buluşturacak. İBB Şehir Tiyatroları da 23-27 Nisan tarihleri arasında düzenleyeceği "34. Çocuk Şenliği" kapsamında şehit ve gazilerin çocuklarıyla birlikte olacak.


- Başkanlık koltuğu Silivri'den gelen öğrencilere emanet

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 23 Nisan Pazartesi günü ise saat 08.30'da Silivri Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerini kabul edecek. Başkan Uysal, koltuğunu 23 Nisan çocuklarına devredecek.

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki İBB Çocuk Meclisi, Mevlüt Uysal'ın da katılımıyla "23 Nisan Özel Oturumu" gerçekleştirecek.