İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halkla İlişkiler Müdürlüğü, arefe günü ve Ramazan Bayramı boyunca çalışmalarını aralıksız sürdürecek.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, arefe günü ve Ramazan Bayramı boyunca İstanbul'un çeşitli noktalarında hizmet vermeye devam edecek. Ekipler, her zaman olduğu gibi bu bayramda da bayram ziyareti için yola çıkan vatandaşları otogar ve havaalanlarında çeşitli hediyelerle uğurlamaya başladı.

Arefe günü ve bayramın 1. günü Edirnekapı Şehitliği'nde, şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla maneviyatı yüksek yoğun bir program düzenlenerek, kabristan ziyaretine gelen vatandaşların duyguları paylaşılıp bayram ikramlarında bulunulacak. Şehit aileleri ve gazilere yönelik hane ziyaretleri bayramda da devam edecek.

Bayram boyunca İstanbul genelindeki büyük hastanelerin acil servisleriyle hasta ve yakınlarına yönelik moral ziyaretleri gerçekleştirilecek.

İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü, huzurevi sakinleriyle yetim ve öksüz çocukların da her zaman yanında olarak, bu bayramda da ziyaret ve gezi programlarına devam edip onları sevindirecek.

Bayramın 3. günü Okmeydanı Darülaceze ve huzurevleri ziyaret edilerek, sakinlerine çeşitli hediyeler ve karanfil verilecek. Yetim ve öksüz çocuklara yönelik "Beyaz Gezi" düzenlenerek, unutulmaz bir gün yaşamaları sağlanacak. Ayrıca, şehit aileleri de evlerinde ziyaret edilerek bayram sevinci paylaşılacak.

İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün "Mobil İletişim Noktaları" ve "Yerinde Çözüm" ekipleri, bayram süresince 7/24 şehrin her noktasında belediye faaliyetleri konusunda aktif olarak hizmet verecek ve vatandaşlarla İBB arasında köprü olmaya devam edecek.

Beyaz Masa İletişim Noktaları ile Alo 153 Çağrı Merkezi de vatandaşların başvuru ve talepleri için bayram boyunca görev başında hazır bulunacak.