İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal'ın Başakşehir'de başlattığı Living Lab (Yaşam Laboratuvarı) Projesi, İstanbul geneline yaygınlaştırılacak.

Uysal'ın hayata geçirilmesi talimatı verdiği Living Lab Projesi için ihale aşamasına gelindi. 28 Şubat'ta ihalesi gerçekleştirilecek Living Lab, Başakşehir'den sonra İstanbul'da ikinci olarak Şişhane Metro İstasyonu'nda açılacak.

Belediyeden alınan bilgilere göre, bu yıl içinde hizmete girmesi hedeflenen İBB Living Lab Projesi'nde, fikri olup gerçekleştirme imkanı olmayan girişimcilere ücretsiz olarak üretim, araştırma ve iş geliştirme imkanı sunulacak.

Projeyle girişimcilere fiziksel mekan, araç-gereç ve mühendislik desteği verilerek, bilişim teknolojilerinin, tasarım ve hizmetlerin, gerçek yaşam ortamında, kullanıcılarla test edilebileceği ve geliştirilebileceği bir yaşam laboratuvarı ortamı oluşturulacak.

Living Lab'da, seminer salonu, kullanıcı deneyim merkezi, showroom, tasarım deneyim alanı, konferans ve toplantı odaları ile 3 boyutlu yazıcılar bulunacak.

Yeni ürün ve hizmetlerin gerçek katma değerlerinin görülmesini sağlayan bir deneyim ve inovasyon ortamının sunulacağı Living Lab'da, kullanıcılar ile geliştiriciler fikir üretme ve tasarım sürecinde beraber çalışacak ve böylece, kullanıcı istek ve ihtiyaçları kavranarak inovatif fikir üretimi sağlanacak.

Teknoloji ve yenilikçiliğin ön planda tutulacağı geniş bir ekosistemin parçası olmayı amaçlayan Living Lab'da, bireysel ve kurumsal seviyede Türkiye ile İstanbul'un ülke ekonomisine katma değer sağlanacak ve yerel hizmetlerde akıllı şehir kavramının yaygınlaşmasına zemin oluşturacak.

Living Lab'da ayrıca çocuklara özel bir bölüm de yer alacak. Öğrencilere özel yazılım, 3D modelleme, 3D baskı, tasarım programcılığı, elektronik laboratuvarı ve robotik gibi alanlarda eğitimler verilecek olan yaşam laboratuvarlarından dünyada 318 tane bulunuyor.