İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı işbirliğinde "Teknoloji Üreten Bir Türkiye" sloganıyla kurulan, "Dene-Yap Teknoloji Atölyeleri'nin" sayısı arttırılıyor. Açılacak 5 yeni atölye ile eğitim kapasitesi bin 500 öğrenciye çıkarılacak.

Belediyeden alınan bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İnternet ve Bilgi Erişim Merkezleri (BELNET) şubelerini teknoloji atölyelerine dönüştürüyor. Geçen yıl "Dene-Yap Teknoloji Atölyesi'ne" dönüştürülen 3 şubeden sonra 5 yeni teknoloji atölyesi daha kurulacak.

İBB bünyesinde Ümraniye, Tuzla, Pendik, Güngören ve Esenyurt'ta BELNET şubesi olarak hizmet veren 5 nokta daha dönüştürülecek. 15 Eylül'de eğitime başlayacak 5 yeni şube ile 430 kişi olan eğitim kapasitesi, bin 500 öğrenciye çıkacak. Ayrıca Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi Teknoloji Atölyesi de yetenekli yabancı öğrencilere teknoloji eğitimi verecek.

Bu organizasyonla İBB ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) işbirliğinde Türkiye'nin milli teknoloji hamlesine katkı sağlayacak projeleri üreten gençlerin yetişmesi hedefleniyor.

"Dene-Yap Teknoloji Atölyeleri"nde, ilkokul 4 ve 5. sınıf, ortaokul 8'inci sınıf ve lise hazırlık sınıfı öğrencileri kapsamlı bir eğitim görüyor. Yazılı sınav ve proje ödevi sonunda belirlenen öğrenciler, atölyelerdeki eğitimlere alınıyor.

Bu atölyelerde üstün yetenekli öğrencilere 3 yıl boyunca "robotik ve kodlama", "arduino ve elektrik", "nesnelerin interneti", "enerji teknolojileri", "üretim ve tasarım", "kendi İHA'nı tasarla", "matematik ve fizik", "siber güvenlik", "mobil uygulama ve programlama", "yapay zeka", "havacılık ve uzak teknolojileri" ve "nanoteknoloji" konularında ücretsiz eğitim veriliyor.