IĞDIR (AA) - Iğdır'da, Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve yakınlarının Kerbela'da şehit edilmesinin 1379. yılı dolayısıyla aşure etkinliği düzenlendi.

Caferi mezhebi mensupları, erken saatlerden itibaren ilçe ve köylerden gelerek il merkezinde toplandı. Siyah elbiseler giyen, ellerinde "Ya Hüseyin" yazılı pankartlar taşıyan binlerce kişi, kentteki Zübeyde Hanım Bulvarı'na ve Asri Mezarlığa yürüdü.

Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan yürüyüşe katılanlar, ilahi ve mersiyeler okudu. Gözyaşı dökenler, elleriyle sinelerine, zincirlerle vücutlarına vurdu.

Programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı Veli Beder de Kerbela'da akıllara gelmeyecek bir zulüm yapıldığını belirterek "Ama Kerbela'da bu kapkara sayfanın yanında bir de bembeyaz bir sayfa vardır. O sayfa da fedakarlıktır. Vefa vardır, Allah'a feda olma vardır. Aziz İslam için candan, evlattan geçme vardır. Bu nedenle İmam Hüseyin'i, Kerbela'yı, aşureyi unutmak istemiyoruz, 1400 yıla yakın devam eden bu matemi de unutturmayacağız." dedi.

Kerbela'nın İslam ümmetinin yaşadığı en acı olayların başında geldiğini anlatan Beder, "İslam ümmeti olarak, Şia'sı ile Sünni'siyle ile Peygamber Efendimizin torununa yapılan bu zulmü hem telin etmek hem de mazlumun yanında olduğumuz göstermek için bugün buradayız." diye konuştu.

Yas programı duaların okunmasıyla sona erdi.