ÜSKÜP (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, 104 hisse kurban etini Makedonya'da ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

İHH tarafından Kurban Bayramı'nın ilk gününde Makedonya'nın başkenti Üsküp'e bağlı Studeniçan köyünde 104 hisse sahibinin kurbanları kesildi.

İHH temsilcisi Ferhan Yemelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İHH olarak mazlum ve mağdur coğrafyalara gittiklerini, bugün kardeş ülke Makedonya'da olduklarını ifade etti.

Yemelek, "Bu bayramda 104 hisse kurbanımız var. Onları dağıtmak için buradayız. Dağıtım yerlerimiz Kumanova, Doğu Makedonya, Üsküp ve civarıdır." dedi.

Hisse ve bağışları en kısa sürede buradaki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını dile getiren Yemelek, "Yerel derneklerimiz Ensar Derneği, Merhamet Derneği, İyilik Başağı Derneği ve Kardeşlik derneği olarak beraberiz burada." ifadelerini kullandı.

Üsküp merkezli Ensar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Süleyman Baki de bu yıl Kurban Bayramı vesilesiyle Türkiye ve Makedonya'dan toplanan kurbanları Üsküp ve Doğu Makedonya'da dağıtacaklarını dile getirdi.